ΕΝΟΤΗΤΑ: Εγκληματικός ο τρόπος διαχείρισης στην ΛΑΡΚΟ

ΕΝΟΤΗΤΑ: Εγκληματικός ο τρόπος διαχείρισης στην ΛΑΡΚΟ

Εγκληματικό χαρακτηρίζει τον τρόπο διαχείρισης στην ΛΑΡΚΟ η ΕΝΟΤΗΤΑ, κάνοντας λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα, σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών αλλά και των ίδιων των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ:

«Ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα, με διάρκεια δεκαετιών, σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών και σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων είναι η υπόθεση της ΛΑΡΚΟ.

Μοναδική περίπτωση, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο εγκληματικός τρόπος διαχείρισης αυτού του δημόσιου οργανισμού από το πολιτικό σύστημα, τις κυβερνήσεις δεκαετιών με την πλήρη κάλυψη του κρατικοδίαιτου συνδικαλιστικού κινήματος.

Ποια άλλη εταιρία στον κόσμο, με τις ευλογίες όλων των Κυβερνήσεων, με την συνδικαλιστική ανοχή, παράγει μεταλλευτικό προϊόν πουλώντας κάτω του κόστους επιφέροντας ζημιές και μόνο ζημιές;

Όσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγή, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ζημιές της!!!

Η Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Εταιρία ΛΑΡΚΟ είναι εταιρία παραγωγής σιδηρονικελίου.

Η ΛΑΡΚΟ ιδρύθηκε το 1963. Το 1966 κατασκευάστηκε το εργοστάσιο της Λάρυμνας.
Το 1968 ολοκληρώθηκε η κατασκευή οικισμού για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους και την επόμενη δεκαετία επεκτείνεται με μεταλλεία στη Βοιωτία, Καστοριά και στα Σέρβια Κοζάνης.

Το 1989 η εταιρία αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Μέτοχοι στην εταιρία γίνονται η Εθνική Τράπεζα, η ΔΕΗ και ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων.

Η σκανδαλώδης διαχείριση πλέον της ΛΑΡΚΟ οδηγεί στην πλήρη απαξίωση την εταιρία.

Απαξιώνεται ο εργοστασιακός της εξοπλισμός με αποτέλεσμα, λόγω παλαιότητας του, να έχουμε θανατηφόρα ατυχήματα ύστερα από εκρήξεις στις καμίνους.»