Εμβολιασμοί: Εντείνεται η ενημέρωση - Online forum και τηλεφωνική γραμμή για τους πολίτες

Εμβολιασμοί: Εντείνεται η ενημέρωση - Online forum και τηλεφωνική γραμμή για τους πολίτες

Δύο νέα «όπλα» προστίθενται στη μάχη της ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς όπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Πρόκειται για ένα online forum και μια τηλεφωνική γραμμή όπου θα μπορεί ο καθένας να διατυπώνει τις απορίες του και να παίρνει απάντηση από γιατρούς. Παράλληλα, θα ενταθεί η ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της covid-19, ειδικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

«Υπουργείο και ΕΟΔΥ προσεγγίζουμε τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, στέλνουμε κινητές μονάδες, μιλάμε με τους τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, προσπαθούμε να λύσουμε τις απορίες και να αμβλύνουμε τους φόβους των αναποφάσιστων. Ξεκινάμε ένα online forum και μια τηλεφωνική γραμμή για ερωτήσεις και απαντήσεις, όπου θα μπορεί ο καθένας να διατυπώνει τις απορίες του και να παίρνει απάντηση από γιατρούς. Αυτό που έχει σημασία είναι να πορευτούμε όλοι μαζί, με τα μέτρα και τον εμβολιασμό, σε ένα ασφαλές αύριο και μια κανονική ζωή», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ. 

Οι αυξημένες σήμερα, λόγω πανδημίας, κατά περίπου 50% ανάγκες του ΕΣΥ σε προσωπικό, θα υποστηριχθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που φέρνει στη Βουλή διατάξεις που αυξάνουν τα οικονομικά κίνητρα, αναφέρει η  Μίνα Γκάγκα, «παρ' ότι ήδη έχουν αυξηθεί οι θέσεις των υπηρετούντων κατά πολλές χιλιάδες, αυτήν τη στιγμή, με την αρχή του τέταρτου κύματος, χρειαζόμαστε κι άλλους και τους καλούμε να έρθουν, βελτιώνοντας και τις οικονομικές απολαβές», όπως προσθέτει.

Αναφερόμενη στα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ, η Μ. Γκάγκα προτάσσει τη συνεργασία για την επίλυσή τους με στόχο τη βελτίωση της φροντίδας όλων των ασθενών - Covid ή non Covid, αλλά και των συνθηκών κάτω από τις οποίες δουλεύουν όλοι οι υγειονομικοί.

Όπως δηλώνει η αίσθηση της ομάδας που απέκτησε στις πρώτες μάχες με τον άγνωστο εχθρό στο «Σωτηρία» δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ. Με αυτήν όπλο θα προσπαθήσει να λυθούν προβλήματα και από την τωρινή της θέση τα βλέπει συνολικά σε όλη την επικράτεια.

Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
 

Επιπλέον, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αποκαλύπτει και μέρος του σχεδιασμού για την ανάπτυξη της ΠΦΥ. «Αλλάζουμε τον τρόπο εκπαίδευσης των νέων γιατρών, δίνουμε έμφαση στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και δίνουμε έμφαση στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών», υπογραμμίζει επισημαίνοντας ότι θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη του καρκίνου και ιδιαίτερα στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και του καρκίνου του μαστού.

«Η πανδημία δεν πρέπει να αποτελεί αιτία ή αφορμή, για να παραλείπουμε τον προληπτικό έλεγχο» και το σύστημα υγείας παραμένει ανοιχτό και ασφαλές για όλους, καταλήγει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.