Ελληνική πρεσβεία για μαθητές: «Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας»

Ελληνική πρεσβεία για μαθητές: «Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας»

Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας για τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία και τους Έλληνες μαθητές αναφέρει η ελληνική πρεσβεία στη Ιταλία σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τα κρούσματα του ιού στη γειτονική χώρα.

Όπως επισημαίνεται, «οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του CoVID-19, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ελληνικής Πρεσβείας στην Ιταλία αναφέρει:

«Οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του CoVID-19, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως το κλείσιμο σχολείων για την τρέχουσα εβδομάδα, η αναβολή ορισμένων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, καθώς η αναβολή των προγραμματισμένων για το επόμενο διάστημα σχολικών εκδρομών ιταλικών σχολείων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Για προληπτικούς επίσης λόγους, οι ελληνικές αρχές στην Ιταλία μεριμνούν σε συνεργασία με τους διευθυντές των Λυκείων που βρίσκονται στη χώρα για την ομαλή η επιστροφή τους στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας, πολλώ μάλλον πανικού.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ιταλία, καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων ιταλικών αρχών. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία, θα πρέπει να απευθύνονται στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο προορισμού τους».