Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης - Έφοδος της ΕΛΑΣ στο κρησφύγετο των απαγωγέων

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης - Έφοδος της ΕΛΑΣ στο κρησφύγετο των απαγωγέων

Ελεύθερος από τους απαγωγείς του αφέθηκε σήμερα ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης ο οποίος είχε απαχθεί στα τέλη του περασμένου Απριλίου από τον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο. Στη σύλληψη επτά ατόμων για την υπόθεση απαγωγής, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση έχει προσαχθεί και εξετάζεται ένα ακόμα άτομο. Παράλληλα οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

O επιχειρηματίας κρατείτο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον πάνω όροφο μάντρας αυτοκινήτων όπου και εντοπίστηκε δεμένος, σε ένα κρεβάτι, ύστερα από αιφνιδιαστική έρευνα της ΕΛΑΣ.

Επικεφαλής της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν και επίλεκτοι άνδρες της ΕΛΑΣ ήταν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής στην Κρήτη υποστράτηγος Μιχάλης Λαγουδάκης.

Ο χώρος που οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στον παράλληλο της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου και σε κοντινό σημείο με κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων. Κάτω από τον όροφο που κρατείτο λειτουργούσε μάντρα αυτοκινήτων, ενώ όλος ο χώρος σφραγίστηκε από την αστυνομία.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εξετάστηκε από γιατρό, ενώ φως στις λεπτομέρειες της κράτησής του αναμένεται να δώσει ο ίδιος με την κατάθεσή του στις Αρχές.

Την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης, στη μάντρα βρισκόταν ο ιδιοκτήτης της και ένα ακόμα άτομο, στους οποίους οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε ακόμα οι περισσότεροι, σύμφωνα με πληροφορίες, κρητικής καταγωγής.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια της απαγωγής Λεμπιδάκη οι δράστες χρησιμοποίησαν διάφορα κρησφύγετα ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση απελευθέρωσης του στην μάντρα αυτοκινήτων, αντίκρισαν τον 53χρονο άνδρα κυριολεκτικά αλυσοδεμένο, "σκιά" του εαυτού του, αφού έχει φτάσει τα 45 κιλά, όπως μεταδίδει το cretalive. gr.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ήταν σε ένα στρώμα στο πάτωμα με το πόδι του δεμένο με αλυσίδα.

Ο Μ. Λεμπιδάκης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου για να του παρασχεθούν οι απαραίτητες βοήθειες μετά τον 6μηνο εγκλεισμό του. Εκεί έσπευσε και η οικογένειά του.

Σε δηλώσεις του στον ANT1, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του επιχειρηματία.

Ο ίδιος έκανε λόγο για "μεγάλης ακρίβειας επιχείρηση" των αστυνομικών αρχών και υπογράμμισε ότι στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν η προστασία της ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ο κ. Τόσκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αυτουργοί της απαγωγής Λεμπιδάκη πήραν ένα σημαντικό μάθημα, δεδομένου ότι τα λύτρα δεν καταβλήθηκαν ποτέ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους.

Πιθανότατα εντός της ημέρας η αστυνομία αναμένεται να προβεί και σε επίσημες ανακοινώσεις που θα αφορούν την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη σε όλη τη χώρα.

M. Λεμπιδάκης: Ευχαριστώ την αστυνομία

Σύμφωνα με το neakriti.gr τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία ήταν ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην δύσκολη αυτή επιχείρηση.

"Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης  που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα," είπε ο επιχειρηματίας.

Γ. Λεμπιδάκης: Το ευχαριστώ είναι λίγο

Συγκινημένος και ανακουφισμένος από την απελευθέρωση του γιου του μετά από έξι μήνες ομηρείας, είναι ο πατέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Γιάννης. 

«Tο ευχαριστώ είναι λίγο για όλους όσους συνεβαλαν», δήλωσε στο cretalive,  ανακουφισμένος μετά την πολύμηνη περιπέτεια που πέρασε η οικογένειά του. 

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είχε απαχθεί στις 30 Μαρτίου, ενώ βρισκόταν καθ' οδόν από το Ηράκλειο προς την περιοχή Καλέσσα, έξω από την πόλη. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε επαρχιακό δρόμο, ενώ σε απόσταση μερικών μόλις χιλιομέτρων είχαν εντοπιστεί καμμένα και δύο Ι.Χ. που είχαν χρησιμοποιήσει οι απαγωγείς: ένα αγροτικό με το οποίο είχαν κλείσει τον δρόμο στον επιχειρηματία και μια BMW με την οποία οι απαγωγείς και το θύμα τους είχαν αρχικά απομακρυνθεί από το σημείο.

Στη συνέχεια, οι απαγωγείς πραγματοποίησαν αραιές επικοινωνίες με τον αδελφό του απαχθέντος αξιώνοντας λύτρα 100 εκατομμυρίων ευρώ (σε «μικρά» χαρτονομίσματα) για να απελευθερώσουν τον 54χρονο. Οι επικοινωνίες γίνονταν μέσω γραπτών μηνυμάτων ούτως ώστε η αστυνομία να μην μπορέσει να ταυτοποιήσει τους δράστες μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής, όπως συνέβη στην περίπτωση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Στη συνέχεια, οι αξιώσεις των απαγωγέων φέρονται να μειώθηκαν, παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδα που η οικογένεια Λεμπιδάκη αδυνατούσε να ικανοποιήσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- Τα κινητά που πρόδωσαν τους απαγωγείς του Μ. Λεμπιδάκη

- Αρχηγός ΕΛΑΣ: Υπήρξε καλή συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών και το αποτέλεσμα ήταν μια αναίμακτη επιχείρηση

- N. Τόσκας: Ευτυχώς έκαναν λάθη οι απαγωγείς

- Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την υπόθεση Λεμπιδάκη από τον Αλ. Τσίπρα

- Κυρ. Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση Λεμπιδάκη

- Στ. Θεοδωράκης: Για ακόμη μία φορά η ΕΛΑΣ νίκησε τους απαγωγείς

- Ο ΣΕΒ συγχαίρει την ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη