Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά την απολογία του στον 12ο τακτικό ανακριτή, ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, που είχε δηλωθεί ψευδώς ως εξαφανισμένη στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν ότι ο νεαρός πατέρας της Βαλεντίν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεώς του στο Αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω μόνος μου εδώ, ήθελα να έχει μια καλύτερη ζωή και να μορφωθεί», φέρεται να είπε στον ανακριτή ο πατέρας της 7χρονης ο οποίος δήλωσε μετανιωμένος. Έδωσε επίσης στον ανακριτή την ακριβή διεύθυνση όπου διαμένει η μητέρα της Βαλεντίν στην Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γαλλικές αρχές έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι η μητέρα ζει στο Σεν Ετιέν από το 2015, ενώ εκτιμούν πως δεν προκύπτει λόγος το παιδί να φύγει από κοντά της και να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα της Πρόνοιας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ