Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, 18:17

-A +A

Τετράδια ιστορίας: Ελευθέριος Βενιζέλος - Το μεγαλείο της τόλμης

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, 18:17
Ελευθέριος Βενιζέλος - Το μεγαλείο της τόλμης
-A +A

Αυτό το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαρτίου μαζί με τον Φιλελεύθερο στα περίπτερα το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς «Τετράδια Ιστορίας - Ελευθέριος Βενιζέλος» με τίτλο «Το μεγαλείο της τόλμης», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορίας Ελευθέριος Βενιζέλος-Λέσχη Φιλελεύθερων.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος (1864-1936) κατέχει δεσπόζουσα θέση στο ελληνικό πάνθεον. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους και ικανότερους ως προς το πολιτικό αποτέλεσμα εκπροσώπους της εγχώριας πολιτικής τάξης. Από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική ασπάστηκε το ιδεολογικό ρεύμα του φιλελευθερισμού και στην πορεία κατάφερε όχι μόνο να εφαρμόσει ένα σύνθετο και πολυεπίπεδο φιλελεύθερο πρόγραμμα, αλλά και να καταστεί σημείο αναφοράς για τους επιγόνους τους. Ήταν από τους πολιτικούς που δεν δίσταζε να επωμιστεί το ρίσκο και το κόστος των επιλογών του και που έγκαιρα αποκωδικοποιούσε τις γεωπολιτικές μεταβολές.

Με αφορμή την 84η επέτειο από τον θάνατό του το Ίδρυμα Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου – Λέσχη Φιλελευθέρων και η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» παρουσιάζουν ένα τρίτομο αφιέρωμα με επανέκδοση κειμένων, που καταδεικνύουν την άρρηκτη σχέση του Ελευθέριου Βενιζέλου με τη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Οι τρεις θεματικοί τόμοι της σειράς φιλοδοξούν να ξεναγήσουν τον αναγνώστη στη σχέση αυτή και να τον παρακινήσουν να στοχαστεί με νηφαλιότητα.


Ιωάννης Κ. Φίλανδρος, Ιστορικός

Μια έκδοση του Φιλελεύθερου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορίας Ελευθέριος Βενιζέλος-Λέσχη Φιλελεύθερων.

Μαζί με την έκδοση αυτού του Σαββατοκύριακου θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο «Τα Καίσαρος Καίσαρι-Ήταν ο Χριστός Σοσιαλιστής;»

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα