ΕΚΠΑ: 200 δωρεάν θέσεις elearning προγραμμάτων σε κατοίκους νησιωτικών-παραμεθόριων περιοχών

ΕΚΠΑ: 200 δωρεάν θέσεις elearning προγραμμάτων σε κατοίκους νησιωτικών-παραμεθόριων περιοχών

Το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και της συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο, διαθέτει σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δωρεάν 200 θέσεις e-learning προγραμμάτων επιμόρφωσης σε μόνιμους κατοίκους νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών της Ελλάδας που προέρχονται από τις Περιφέρειες: Βόρειου Αιγαίου, Νότιου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου. Κατά προτεραιότητα θα επιλεγούν εκπαιδευόμενοι, μόνιμοι κάτοικοι απομακρυσμένων μικρών νησιών και παραμεθόριων, δυσπρόσιτων περιοχών που περιλαμβάνονται στις προαναφερθείσες Περιφέρειες.

Τα προτεινόμενα προγράμματα, διάρκειας 3 έως 9 μηνών, έχουν στόχο να καλύψουν τις ανάγκες για επιμόρφωση σε συγκεκριμένους τομείς όπως τουρισμό, ξενοδοχειακά, marketing, real estate, web development, παιδαγωγικά, εκπαίδευση και υποστήριξη προσφύγων κ.ά και να εφοδιάσουν τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης.

Όπως είναι γνωστό η παρακολούθηση των προγραμμάτων είναι εξ αποστάσεως μέσω της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του ΕΚΠΑ και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αυτά, όπως περιγράφεται αναλυτικά και στους οδηγούς σπουδών των προγραμμάτων, είναι ο αιτών να είναι τουλάχιστον απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μόνιμος κάτοικος νησιωτικής ή παραμεθόριας περιοχής της Ελλάδας από τις Περιφέρειες Βόρειου Αιγαίου, Νότιου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου.

ΕΚΠΑ

Συγκεκριμένα τα προγράμματα που προσφέρονται είναι τα κάτωθι:

- Γεωτουρισμός (3μηνο)

- Restaurant Management (4μηνο)

- Management Τουριστικού Γραφείου (3μηνο)

- Εκπαίδευση και Υποστήριξη Προσφύγων και Μεταναστών: Διαπολιτισμικές Θεωρήσεις και Πρακτικές Εφαρμογές (9μηνο)

- Event Planning, Marketing and Management (5μηνο)

- Υπάλληλος Υποδοχής - Εξυπηρέτησης Ξενοδοχειακής Επιχείρησης (3μηνο)

- Web Developer (6μηνο)

- Digital Marketing (6μηνο)

- Real Estate Management (6μηνο)

- Θέατρο και Εκπαίδευση - Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Σχολείο. Θεατρική Αγωγή και Επιμόρφωση (9μηνο)

Κάθε ενδιαφερόμενος που πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα μπορεί να δηλώσει αίτηση συμμετοχής αυστηρά σε ένα από τα δέκα προγράμματα. Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά από 1/4/2020 έως 4/5/2020 μέσω της σελίδας https://elearningekpa.gr/200-dorean-theseis.

Σε κάθε ένα από τα 10 προγράμματα θα επιλεγούν έως 20 εκπαιδευόμενοι, κατά προτεραιότητα μόνιμοι κάτοικοι απομακρυσμένων μικρών νησιών και παραμεθόριων, δυσπρόσιτων περιοχών που περιλαμβάνονται στις προαναφερθείσες Περιφέρειες.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί για τις 25/5/2020.