Εισροή χρημάτων από το εξωτερικό ερευνούσε το στέλεχος της Αρχής που αποπέμφθηκε

Εισροή χρημάτων από το εξωτερικό ερευνούσε το στέλεχος της Αρχής που αποπέμφθηκε

Έρευνα για την εισροή χρημάτων από το εξωτερικό φέρεται να πραγματοποιούσε το στέλεχος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που αποπέμφθηκε τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη και η έρευνα για την υπόθεση Πετσίτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ο προϊστάμενος της Αρχής, ο οποίος καρατομήθηκε ενώ  ερευνούσε τους λογαριασμούς Πετσίτη, φέρεται να είχε ξεκινήσει έλεγχο σχετικά με την εισροή χρημάτων από το εξωτερικό όπως σημειώνει ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του προς την επικεφαλής Άννα Ζαΐρη.

«Προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε από τη θέση μου, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις, όπως οι αγοροπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή, επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνας μου σας εισηγήθηκα», αναφέρει μεταξύ άλλων, στην επιστολή παραίτησης. 

Εχθές, η κυβέρνηση υπό την πίεση της αντιπολίτευσης, συναίνεσε τελικά στην κλήση της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Άννας Ζαΐρη.

Μάλιστα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε «ναι» τόσο στην κλήση του υπαλλήλου της Αρχής που υποβιβάστηκε επειδή ερευνούσε το σκάνδαλο «Πετσίτη - ELFE - Λαυρεντιάδη», καθώς επίσης και στην κλήση του πρώην διευθύνοντα σύμβουλου της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου.

Την άμεση κλήση της κ. Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, θεωρώντας αναγκαία την παροχή εξηγήσεων από την πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.