Εισηγείται υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης για πολυϊδιοκτησία
«Βόμβα» από ΕΕΑ

Εισηγείται υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης για πολυϊδιοκτησία

Με ψήφους 3 υπέρ-2 κατά η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε την ανάκληση του πιστοποιητικού τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Ξάνθης για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, που είχε καταγγείλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η εισήγηση της ΕΕΑ θεωρείται δεσμευτική για την ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη απειλούνται άμεσα με υποβιβασμό.

Τα μέλη της επιτροπής, με ψήφους 4-1 σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διαπίστωσαν παραβάσεις και για τις δυο ομάδες, με συνέπεια να καταλήξουν με νέα ψηφοφορία στην ανάκληση των πιστοποιητικών συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

Η βασική κατηγορία για την Ξάνθη είχε να κάνει με το μετοχολόγιό της και για τον Δικέφαλο του Βορρά με την πολυϊδιοκτησία.

Τι αναφέρει  σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

Με αφορμή την απόφαση της ΕΕΑ ο Λ. Αυγένακης σε ανάρτησή του αναφέρει πως: «Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση».