Έρευνα για κακοδιαχείριση προμηθειών για τους πυρόπληκτους από τον δήμο Μαραθώνα

Έρευνα για κακοδιαχείριση προμηθειών για τους πυρόπληκτους από τον δήμο Μαραθώνα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών προκάλεσαν οι καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης από τον Δήμο Μαραθώνα του υλικού που στάλθηκε από το εξωτερικό προκειμένου να διατεθεί σε οικογένειες-θύματα της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου στην Αν. Αττική.

Πρόκειται για στρώματα, έπιπλα, σεντόνια, ρούχα, κούτες, και παλέτες με εμφιαλωμένο νερό, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί εκτεθειμένα στο δρόμο στο Κέντρο Υποστήριξης Πυρόπληκτων στη Νέα Μάκρη. Τις φωτογραφίες δημοσίευσε το dimotisnews.gr.

γφγφδ

 

Όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, εκτός από τον κίνδυνο αλλοίωσης ή και καταστροφής των αντικειμένων, υπάρχει και εκείνος της κλοπής αφού το κέντρο δεν δείχνει να φυλάσσεται, και καθένας μπορεί να πλησιάσει και να πάρει ότι θέλει από τις προμήθειες.

Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος καλείται να εξακριβώσει αν ευσταθούν οι επίμαχες καταγγελίες και εάν έχουν ενδεχομένως τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε την καταγγελία που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής στο dimotisnews.gr:

Επισκεφθήκαμε την Κυριακή 23/9/2018 το Κέντρο Υποστήριξης Πυρόπληκτων και αντικρίσαμε την εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Υλικά για τους πυρόπληκτους εγκαταλελειμμένα στην αρπαγή από τον καθένα, βοήθεια από το εξωτερικό αφημένη στα πεζοδρόμια, χωρίς να τα φυλάει κανένας, ανοιγμένα κουτιά βοήθειας ποιος ξέρει από ποιον και από τα οποία ποιος ξέρει ποιος πήρε τι. Στρώματα πεταμένα σε ένα υπόστεγο να σαπίσουν.
Η Κεντρική αποθήκη κλειστή και όσο και αν ψάξαμε κανένας υπεύθυνος να μας εξηγήσει. Και βέβαια, τόνοι εμφιαλωμένο νερό αφημένο στον ήλιο που μετά από μια μέρα είναι για πέταμα αφού όπως είναι γνωστό, όταν το εμφιαλωμένο νερό μένει στον ήλιο ζεσταίνεται πολύ, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται και να πολλαπλασιάζονται μέσα στα μπουκάλια παθογόνοι μικροοργανισμοί επικίνδυνοι για την υγεία μας. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλοιώσουν και την πλαστική συσκευασία και να μεταφερθούν τοξίνες στο νερό, οι οποίες, σε υψηλές συγκεντρώσεις, θεωρούνται ύποπτες για στομαχικά προβλήματα, ίσως και καρκινογενέσεις. Κατά συνέπεια, νερό που έχει μείνει στον ήλιο κανονικά είναι για πέταμα.
Πριν από λίγο καιρό η εφημερίδα Marathon News μας πληροφορούσε ότι: «Ο κ. Λέπουρης ανέλαβε εκτός άλλων (με εντολή του Ψηνάκη) και τον συντονισμό λειτουργίας του Κέντρου Μέριμνας Πυρόπληκτων στο Πολιτιστικό Πάρκο, επαναφέροντας και εκεί την τάξη, αφού μερίδα αιρετών το είχαν καταστήσει σε «Κέντρο Εξυπηρέτησης Ψηφοφόρων» αφήνοντας τους πυρόπληκτους σε δεύτερη μοίρα για να εξυπηρετήσουν φίλους που δεν είχαν ιδιαίτερη ανάγκη».
Ιδού η τάξη λοιπόν! Ας ελπίσουμε μόνο πως οι υπεύθυνοι δεν θα έχουν το θράσος να μοιράσουν αυτό το εμφιαλωμένο νερό σε ανθρώπους. Και επίσης πως όλο αυτό δεν γίνεται επίτηδες ώστε να πάει η βοήθεια σε κάποιους που είναι άσχετοι με την καταστροφή.

Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

φδφ

σδφ