Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Σε εξέλιξη η έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Σε εξέλιξη η έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή

Υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα στην υπόθεση Novartis, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, επισημαίνει με σχετικό έγγραφο προς τη Βουλή, πως βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή, μετά την παραίτησή του από την υπόθεση.

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, που παρήγγειλε η ίδια, για τη διερεύνηση των όσων περιέγραφε ο κ. Αγγελής στην αναφορά του. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής είχε παραιτηθεί με αναφορά που υπέβαλε ο ίδιος στην Εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, στην οποία ζητούσε την αντικατάστασή του, χωρίς όμως να εστιάσει στους ουσιαστικούς λόγους που τον οδηγούν στην παραίτηση, αλλά στη διάψευση δημοσιευμάτων και δημοσιογραφικών διαρροών.

Η απάντηση της κ. Δημητρίου ήρθε ως απάντηση σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ., Θεόδωρος Παπαθεοδώρου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με αφορμή την παραίτηση Αγγελή.

«Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από τα από 05/01/2019 κ.ε δημοσιεύματα του Τύπου, ο κ. Ιωάννης Αγγελής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ορισθείς από εμάς από 05/10/2018 ως Επόπτης Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος και των Εισαγγελιών Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών και Θεσσαλονίκης, μάς υπέβαλε την από 07/01/2019 αναφορά του, μεταξύ άλλων και για όσα έλαβαν χώρα κατά το υπηρεσιακό ταξίδι του ίδιου και των τριών(3) Εισαγγελικών Λειτουργών της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς(κ.κ Ελένης Τουλουπάκη, Αντεισαγγελέως Εφετών και Ανδρέρα Ντζούρ και Στυλιανού Μανώλη, Εισαγγελέων Πρωτοδικών), δηλώνοντάς μας ότι για λόγους ευθιξίας, επιθυμούσε να πάψει να εκτελεί τα καθήκοντά του Επόπτη Εισαγγελέα στις ως άνω Εισαγγελικές Υπηρεσίες.

Κατόπιν αυτού και αφού δεν μετέγνωσε της απόφασής του κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, την 16/01/2019, με Πράξη μας, αντικαταστάθηκε από τον κ. Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στη συνέχεια, για διερεύνηση των περιστατικών της ως άνω Αναφοράς του κ. Αγγελή, παραγγείλαμε σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να διενεργήσει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, η διενέργεια της οποίας, είναι σε εξέλιξη. Αντίγραφο της ως άνω Αναφοράς, δεν επιτρέπεται να δοθεί σε κανέναν και για κανένα λόγο, λόγω της μυστικότητας της προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης, που διενεργείται.

Με κανένα τρόπο δεν ευσταθεί η άποψη πως στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα, που δρα και καθοδηγείται στην Υπόθεση NOVARTIS, από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα.

Όσον αφορά τη συσχέτιση της Αναφοράς προς εμάς της κ. Ελένης Ράικου, Αντεισαγγελέως Εφετών Αθηνών και της αντικατάστασης του κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για προσωπικούς λόγους, με εκείνη του κ. Ιωάννη Αγγελή, είναι άστοχη και η αντικατάσταση του καθενός από τους ως άνω Εισαγγελικούς Λειτουργούς, έγινε για τελείως διαφορετικό λόγο».

Η απάντηση τη κας Δημητρίου είναι διαθέσιμη εδώ.