«Έφυγε» σε ηλικία 71 ετών ο χρηματιστής Λέων Δεπόλας

«Έφυγε» σε ηλικία 71 ετών ο χρηματιστής Λέων Δεπόλας

Έχασε τη μάχη που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία δύο χρόνια ο Λέων Δεπόλας, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, που συνέβαλε τα μέγιστα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση του κύρους του Χρηματιστηρίου. Ο Λ. Δεπόλας ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς, ενώ έχαιρε σεβασμού απ’ όλη την επιχειρηματική και χρηματιστηριακή κοινότητα.

Το 1985 εξελέγη χρηματιστής μετά από 15ετή δραστηριοποίηση στο χρηματιστηριακό κλάδο, ενώ το 1991 ίδρυσε τη Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος έως το 2015.

Έχει διατελέσει μέλος επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) όπως και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, αλλά και μέλος της Επιτροπής Αποζημιώσεων του Συνεγγυητικού.

Μέσω της συμμετοχής του σε Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων την τελευταία 30ετία συνέβαλε καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.

Ο Λέων Δεπόλας έχει δύο γιους, τον Παύλο και τον Κωσταντίνο Δεπόλα που εργάζονται επίσης στη Χρηματιστηριακή εταιρεία, με τον κ. Παύλο Δεπόλα, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία από το 1996, να είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας από το 2015 και μετά.

Η τέλεση της κηδείας του χρηματιστή Λέοντα Δεπόλα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 και ώρα 17:00 στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην Αθήνα.