7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Έφυγε από τη Ρωσία η εκπρόσωπος Τύπου του Ναβάλνι

Έφυγε από τη Ρωσία η εκπρόσωπος Τύπου του Ναβάλνι
APimages

Η εκπρόσωπος Τύπου του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, εγκατέλειψε τη Ρωσία, αφότου καταδικάστηκε επειδή παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Γιαρμίς βρίσκεται στο Ελσίνκι.

Το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή στις δυνάμεις επιβολής της τάξης, μεταδίδει ότι η Γιαρμίς «έφυγε αεροπορικώς από τη Ρωσία με προορισμό ένα από τα γειτονικά κράτη», χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, επισημαίνοντας ότι η δικηγόρος της δεν μπόρεσε προς το παρόν να σχολιάσει την αναχώρηση της Γιαρμίς.

Η Γιαρμίς δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί για να κάνει δηλώσεις.

Ούτε η δικηγόρος της Γιαρμίς, Βερόνικα Πολιακόβα, ούτε η ίδια απάντησαν στα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα της εφημερίδας Novaya Gazeta.

Στις 16 Αυγούστου δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε την Κίρα Γιαρμίς για παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω πανδημίας, επιβάλλοντας περιορισμούς στις μετακινήσεις της για διάστημα 1,5 χρόνου. Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, η Γιαρμίς απαγορεύεται να αλλάξει διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, να βγει εκτός των ορίων της Μόσχας και της περιφέρειάς της και να συμμετέχει σε μαζικές εκδηλώσεις. Επίσης, η Γιαρμίς είναι υποχρεωμένη να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ