ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

ECDC: «Πράσινη» η Ελλάδα στο δείκτη θετικότητας - Πρώτη στο testing

ECDC: «Πράσινη» η Ελλάδα στο δείκτη θετικότητας - Πρώτη στο testing

Ξανά στα «πράσινα» αναφορικά με το ποσοστό του δείκτη θετικότητας βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς το ποσοστό των δειγμάτων για κορονοϊό που βρίσκονται θετικά στη νόσο έπεσε εκ νέου κάτω από το όριο του 4%, σύμφωνα με τον εβδομαδιαίο χάρτη που δημοσιοποίησε το ECDC. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η Ελλάδα είναι μία από τις 11 μόνο χώρες της Ευρώπης που ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4%.

Οι υπόλοιπες είναι η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Δανία, η Λετονία, η Αυστρία, η Τσεχία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Φινλανδία και η Κύπρος, ενώ «πράσινες» εμφανίζονται και ορισμένες περιοχές της Ιταλίας και της Γερμανίας.

Παράλληλα, η χώρα μας διατηρεί μία εκ των κορυφαίων πανευρωπαϊκά επιδόσεων αναφορικά με την ημερήσια διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων, υπερσκελίζοντας χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με το ECDC, στην χώρα μας διενεργούνται σε εβδομαδιαία κλίμακα, περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα μεταξύ των κορυφαίων χωρών πανευρωπαϊκά στους διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορονοϊό, μαζί με την Κύπρο, την Δανία και την Αυστρία.