Ε όχι και «φασισμός» να μην πληρώνονται οι ανεμβολίαστοι

Ε όχι και «φασισμός» να μην πληρώνονται οι ανεμβολίαστοι

Τρεις στους δέκα Έλληνες, αρνούνται, λέει, να εμβολιαστούν. Ποσοστό που η χώρα μας δεν έχει δει σε καμία ιατρική πράξη, ποτέ. Ούτε παγκοσμίως έχει συμβεί τέτοια απαξίωση εμβολίου ή ιατρικού προϊόντος, τέτοια καταφυγή σε λούμπεν θεωρίες («ψεκ» κατά το κοινώς λεγόμενο) και θεωρίες συνομωσίας. Όλοι αυτοί, που συναπαρτίζουν ένα τρομακτικό ποσοστό,  θέλουν να πληρώνονται όσοι επιθυμούν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, έστω και αν ο νόμος προβλέπει το αντίθετο.

Καλά, να πληρώνουμε από τους φόρους μας το πολύτιμο σύστημα υγείας, με τα καλά του και με τα προβλήματά του. Καλά και να νοσηλεύονται όσοι αντιεμβολιαστές κολλάνε κορονοϊό. Μιλάμε για κράτος πρόνοιας και όχι για κράτος ό,τι να ‘ναι, το οποίο υποχρεωτικά νοσηλεύει κάθε άνθρωπο στην επικράτειά του. Έτσι πρέπει να είναι τα κράτη δυτικού τύπου. Επιπροσθέτως, και για λόγους κοινωνικής σοβαρότητας, εκτός από την κοινωνική αλληλεγγύη. Αν δεν νοσηλεύσεις πάσχοντα, στην περίπτωσή μας από μεταδοτική ασθένεια, το πιθανότερο είναι πως θα κολλήσουν κι άλλοι από αυτόν.

Σωστές οι νοσηλείες, λοιπόν. Σωστή όμως και η βούληση του κράτους να προφυλάξει ευαίσθητες ομάδες. Όπως είναι οι νοσηλευόμενοι, οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι οίκων φροντίδας, και άλλες ειδικότητες. Για αυτούς τους εργαζόμενους και για μερικές ακόμα κατηγορίες, ο νόμος προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό. Και είναι τεράστια ανάγκη να εφαρμοστεί.

Δεν θα αναλύσω θεωρίες γιατί ο καθένας λέει ότι φοβάται ή αρνείται το εμβόλιο. Προσωπικά θέλω την επόμενη φορά που η φίλη μου θα πάει για χημειοθεραπεία να έχει αποκλειστεί από το δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο τις κάνει, κάθε μη εμβολιασμένος από το προσωπικό. Γιατρός, νοσηλευτής, καθαριστής, τραπεζοκόμος, ακόμα και διοικητικός. Έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, άρα πρέπει να είναι θωρακισμένοι. Θέλω κάθε φορά που η κόρη του φίλου μου νοσηλεύεται για λευχαιμία να μην υπάρχουν γύρω της άνθρωποι που θα έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή της.

Θέλω όπου πάω για εξετάσεις ή για γιατρό, να είναι όλοι εμβολιασμένοι. Δεν δέχομαι πως κάποιος θα πάει σε νοσοκομείο ή δομή υγείας ή σε ιατρική επίσκεψη και θα απουσιάζει η απολύτως απαραίτητη ασφάλεια. Δεν καθόμαστε μέσα τόσοι άνθρωποι ενάμισι χρόνο για αρρωστήσουμε από τις ιδεοληψίες κάποιων.

Ναι, σου λένε κάποια άτομα και κάποια συνδικάτα, αλλά είναι φασισμός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ε, λοιπόν σού έχω νέα καλέ μου άνθρωπε. Φασισμός ήταν τα ιατρικά πειράματα στο Άουσβιτς και στα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου, βεβαίως, δεν γίνονταν εμβολιασμοί, ούτε πράξεις για το καλό της ανθρωπότητας. Ο δρ Μένγκελε και άλλοι εγκληματίες, είχαν βρει τρόπο να αναπτύξουν εργασίες που μόνο διαβολικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Πέρασαν πολλές δεκαετίες από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και ανάμεσα στα άλλα, ξεχάσαμε και τι θα πει φασισμός.

Λοιπόν δεν είναι φασισμός να απαιτείς από πρόσωπα που βρίσκονται σε ειδικές θέσεις να εμβολιαστούν, αλλιώς να τους θέτεις σε διαθεσιμότητα απλήρωτους, μέχρις ότου το κάνουν. Και σε κάθε περίπτωση, αν πληρώνονταν οι παραβάτες του νόμου διότι περί αυτού πρόκειται, θα πληρώνονταν από τους δικούς σου και τους δικούς μου φόρους. Πληρώνω ήδη πολλές σπατάλες και ανοησίες με τους φόρους μου, δεν θα πληρώσω και τους αντι-εμβολιαστές. Αν δεν θέλουν να συμμορφωθούν με τον νόμο, θα το πληρώσουν από την τσέπη τους. Ανέξοδες επαναστάσεις, τέλος.

Μπορεί να πείτε ότι κακώς τους υπολογίζω όλους ως ένα συμπαγές σώμα. Θα σας απαντήσω, πως έχετε άδικο. Η συντριπτική πλειονότητα των ανεμβολίαστων χρησιμοποιεί επιχειρήματα ψεκασμένων. Κάτι γεροντάκια και θείτσες, ίσως και μερικοί νεώτεροι, ακούν τους «πνευματικούς» τους, όταν το Πατριαρχείο και η  Εκκλησία της Ελλάδος φωνάζει: εμβολιαστείτε. Κάποιοι, τέλος, είναι παντελώς ανενημέρωτοι, αλλά με τόσες προλήψεις  και δεισιδαιμονίες, που δεν πρόκειται ποτέ να επιδιώξουν να ενημερωθούν.

Μέχρι να αποφασίσει το ΣτΕ για την προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ (επιτέλους έγινε μια προσφυγή, ώστε να μη μιλάμε στον αέρα, αλλά την έκαναν οι νοσοκομειακοί γιατροί ως μη όφειλαν) θα επιμένουμε πως ο νόμος είναι για να εφαρμόζεται. Και αλλοίμονο στην κυβέρνηση αν κάνει πίσω.

(Εν τω μεταξύ, τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απάντησε σε ομάδα Γάλλων πως ορθώς η γαλλική κυβέρνηση θέσπισε κάποιους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Ωστόσο, το θέμα θα ξανασυζητηθεί, σε μείζονα σύνθεση. Για να ξέρουμε τι συμβαίνει και στο εξωτερικό).

Ώσπου να τελεσιδικήσουν οι προσφυγές και τα τοιαύτα, ας πούμε ότι μάλλον ήρθε η ώρα η Ευρώπη να ξανακαθίσει στα θρανία. Να μάθει πως πανδημίες σαν του κόβιντ θανάτωσαν μέχρι και εκατοντάδες εκατομμύρια σε προηγούμενους αιώνες. Ότι θανατηφόρες ασθένειες σαν τη διφθερίτιδα, την ευλογιά, τη χολέρα, τον τύφο και την πολιομυελίτιδα νικήθηκαν πάρα πολύ πρόσφατα, χάρη στα εμβόλια.

Επειδή οι τελευταίες 2-3 γενιές δεν έζησαν νεκρούς από τις νόσους που προαναφέραμε, επειδή η φυματίωση και άλλες ασθένειες δεν εξολοθρεύουν πληθυσμούς, επειδή για τον τέτανο έχουμε αντιτετανικό  ορό και για άλλες περιπτώσεις την αντιβίωση, δεν σημαίνει πως θα πετάξουμε τα εμβόλια και τα φάρμακα ή θα είμαστε επιλεκτικοί απέναντί τους. Τόσα χρόνια, πόσοι παιδίατροι δεν έχουν υπογράψει ψευδώς πως τα παιδιά δεν πρέπει να κάνουν κάποια εμβόλια; Πότε θα καθίσουν στο σκαμνί αυτοί που, προδίδοντας τον όρκο του Ιπποκράτη, επέτρεψαν στο αντι-εμβολιαστικό κίνημα να ανδρωθεί;

Πίσω στα σχολεία λοιπόν. Από το νηπιαγωγείο να διδάσκονται τα παιδιά τι σημαίνει εμβόλιο και πόσο σημαντικό είναι για τη ζωή μας. Και επίσης, τι σημαίνει φασισμός, ώστε να μη μπερδεύονται οι έννοιες από κάθε φανατικό ή τυχάρπαστο. Μόνο που θα χρειαστούν και τμήματα ενηλίκων. Πολλά τμήματα. Που θα συμπεριλάβουν από τις «μανούλες στο ίντερνετ» έως τους ψεκασμένους και τους ανόητους. Τους πάντες. Μήπως και δει η ανθρωπότητα προκοπή.