Δύσκολα θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές οι Βρετανοί λέει ο Υπουργός Υγείας

Δύσκολα θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές οι Βρετανοί λέει ο Υπουργός Υγείας

Μειώνονται οι πιθανότητες να δούμε φέτος στην Ελλάδα τουρίστες από τη Βρετανία καθώς ο Υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ δήλωσε σήμερα ότι πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ενδεχόμενο.

Μιλώντας σε εκπομπή της ITV με αφορμή την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν προκαλέσει σύγχυση στους Βρετανούς, ο Χάνκοκ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε «Είναι δύσκολο να ταξιδέψουν φέτος οι πολίτες στο εξωτερικό.»

Δύσκολα θα είναι τα πράγματα όπως φαίνεται για τους τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν προς τη Βρετανία αφού η κυβέρνηση θα επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε άτομα που έρχονται στη χώρα.

Και όπως εκτιμάται οι Βρετανικοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί και τα πρακτορεία μπορούν να δουν απώλειες 4,5 με 5 δις λιρών φέτος στον εισερχόμενο τουρισμό, σύμφωνα με ανάλυση της λογιστικής εταιρείας MHA MacIntyre Hudson.

Με φόντο τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον για την σταδιακή άρση των μέτρων έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος, Κιέρ Στάρμερ τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης εγείρουν περισσότερες ερωτήσεις από αυτές που απαντά και δεν προσφέρουν «σαφές σχέδιο ασφάλειας» ή σαφείς οδηγίες για το πώς θα μετακινηθούν αυτοί τους οποίους καλεί να επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους.