Δημοκρατικοί: Στόχος εκστρατείας παραπληροφόρησης το αμερικανικό Κογκρέσο

Δημοκρατικοί: Στόχος εκστρατείας παραπληροφόρησης το αμερικανικό Κογκρέσο

Την εκτίμηση ότι το Κογκρέσο αποτελεί το στόχο μίας εκστρατείας παραπληροφόρησης από το εξωτερικό, με στόχο να επηρεαστούν οι δραστηριότητες των μελών του, αλλά και οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές, εκφράζουν με επιστολή τους οι ηγέτες των Δημοκρατικών. 

Συγκεκριμένα, η επιστολή που απευθύνεται προς τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι, και την οποία υπογράφουν η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, εκφράζεται «βαθιά ανησυχία» καθώς το Κογκρέσο φαίνεται να βρίσκεται στο στόχαστρο μιας «ενορχηστρωμένης εκστρατείας ξένων μυστικών υπηρεσιών. Επιπρόσθετα υποστηρίζεται ότι η εκστρατεία αυτή επιδιώκει να ξεπλύνει και να ενισχύσει την παραπληροφόρηση, ώστε να επηρεάσει τις δραστηριότητες του Κογκρέσου, τη διαμόρφωση της δημόσιας συζήτησης, αλλά και την προεδρική εκλογή το Νοέμβριο».

Τον περασμένο Φεβρουάριο, υπάλληλοι μυστικών υπηρεσιών προέβησαν σε καταγγελία περί ρωσικής παρέμβασης, αυτή τη φορά στις προεδρικές εκλογές του 2020, με στόχο την αμφισβήτηση της ακεραιότητας της ψηφοφορίας και την ενίσχυση της επανεκλογής του  προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι υπάλληλοι των Μυστικών Υπηρεσιών προειδοποίησαν την επιτροπή στη διαβαθμισμένη ενημέρωση ότι η Ρωσία επεξεργάζεται – κυρίως στο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - πώς να θέσει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα της ψηφοφορίας στις 3 Νοεμβρίου και παράλληλα πώς να ενισχύσει την επανεκλογή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.