Διαψεύδουν «κρυφά» κρούσματα Κοντοζαμάνης και Νοσ. Νίκαιας

Διαψεύδουν «κρυφά» κρούσματα Κοντοζαμάνης και Νοσ. Νίκαιας

Σε διάψευση ότι υπήρξε απόκρυψη κρουσμάτων κορονοϊού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας προχώρησαν η διοίκηση του νοσοκομείου και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο δεν πρόκειται για νοσοκομείο αναφοράς για τη νόσο.  

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμανης, «όταν κάποιος προσέρχεται στα έκτακτα, και θεωρείται ύποπτο κρούσμα απομονώνεται. Όταν το δείγμα είναι θετικό ο ασθενής μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς. Δεν υπάρχει ζήτημα απόκρυψης κρουσμάτων». 

Ο υφυπουργός ανέφερε διευκρίνισε ότι υπήρχαν δυο κρούσματα, τα οποία έχουν καταγράφει και ανακοινωθεί. Όπως σημειώνει και το Γενικό Κρατικό Νικαίας πρόκειται για δύο γιατρούς, για τις περιπτώσεις των οποίων ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, εξετάστηκαν 70 επαφές που είχαν και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.  

Επιπλέον, 15 άτομα, στενές επαφές των δύο γιατρών, αν και ήταν αρνητικοί και ασυμπτωματικοί, μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών και ήδη οι τέσσερις έχουν βγει από την καραντίνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, τονίζει ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του για την προαναφερόμενη ψευδή καταμήνυση.

Επισημαίνει ακόμη πως είναι αδύνατον να αποκρυφθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα ασθενούς ή προσωπικού, «διότι τα δείγματα που λαμβάνονται με υπόδειξη των λοιμωξιολόγων του νοσοκομείου επεξεργάζονται, καταγράφονται και ανακοινώνονται επισήμως στις αρμόδιες αρχές από το ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ¨ΑΤΤΙΚΟΝ».