7ος χρόνος, ημέρα 2104η
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Στ. Καλαφάτης: Διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου

Διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου
EUROKINISSI

Έκκληση για «λίγη ακόμη υπομονή και τήρηση των μέτρων προστασίας» απηύθυνε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας ότι «δανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου». 

Μιλώντας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9» ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «η εξίσωση της πανδημίας παραμένει δύσκολη και η επίλυσή της απαιτεί μεγάλη προσοχή», επισημαίνοντας πάντως ότι «το τελευταίο διάστημα η κατάσταση είναι σταθερή».

«Υπάρχει αγωνία όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και για το οξυγόνο της αγοράς», σημείωσε

Ερωτηθείς για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και της εστίασης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία όσον αφορά το λιανεμπόριο αλλά και την εστίαση, η οποία ιδιαίτερα εδώ στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας της πόλης, εξαιτίας και της έντονης παρουσίας μεγάλου αριθμού φοιτητών. Προχωρούμε σταδιακά στο άνοιγμα. Και υπάρχει για το επόμενο διάστημα μια γενναία υποστήριξη αυτού του κλάδου από την κυβέρνηση, ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ, μεγάλο κομμάτι του οποίου αφορά βεβαίως τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν μηνύματα αισιοδοξίας. Ο κόσμος αρχίζει και ανασαίνει».

Μιλώντας για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης και αναφερόμενος χαρακτηριστικά στις αναπλάσεις της ΔΕΘ και του στρατοπέδου Παύλου Μελά, όπως επίσης στο Μετρό, είπε ότι πρόκειται για «μεγάλο στοίχημα το οποίο κερδίζεται καθημερινά».

Επίσης, έκανε αναφορά και στις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τους οδικούς άξονες Έδεσσα - Θεσσαλονίκης και Αμφίπολη - Δράμα που θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ σημειώνοντας ότι «βγάζουν από την απομόνωση πολλών χρόνων μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας». Αναφερόμενος ειδικότερα στο Μετρό υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. «Αναμένουμε μόνο μια απόφαση του ΣτΕ που αφορά τον σταθμό Βενιζέλου. Το Μετρό μπορεί να συνυπάρξει με τα αρχαία».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων της πόλης, τόνισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δική του οπτική να βλέπει τα έργα της πόλης. Θυμόμαστε πως αντιμετώπισε και το Μετρό, που εγκαινιάστηκε μέσω μακέτας» επισήμανε, ενώ πρόσθεσε: «Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στον μοναχικό του δρόμο της οπισθοδρόμησης. Ο κόσμος πλέον έχει ένα μεγάλο βίωμα. Έχει ζήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο πετσί του. Αυτό ήταν κακό για τη χώρα και για τους Έλληνες, αλλά τώρα πια ξέρουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ