Διαγραφή Κουρουμπλή με... τον φόβο Ανδρουλάκη

Διαγραφή Κουρουμπλή με... τον φόβο Ανδρουλάκη

Τους τρώει το σαράκι που μένουν καθηλωμένοι στις δημοσκοπήσεις και βγαίνουν εκτός στοιχειώδους θεσμικής ευπρέπειας. Προσχωρούν στη χυδαιότητα, σαν να είναι ο φυσικός τους χώρος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής με οργίλο ύφος και απαίσια πρόθεση απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ και τους χαρακτήρισε δολοφόνους. «Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν θα το ξεπεράσετε έτσι»!

Και όταν του ζητήθηκε να ανακαλέσει, δήλωσε με αυτοπεποίθηση «ξέρω τι λέω, μιλάω καλά ελληνικά». Άρα δεν ξέφυγε μια αντιπολιτευτική υπερβολή από το έρκος οδόντων, αλλά μια συνειδητή κατηγορία.

Το ότι ο Τσίπρας βρέθηκε στην ανάγκη να διαγράψει τον Κουρουμπλή, είναι γιατί με την χαζή εριστικότητά του, του χάλασε το πάρτι: Να μιλάει «για μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα μας μετά τις αποκαλύψεις για τα ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή» και να του ζητάει να παραιτηθεί (σ.σ. να παραιτηθεί δε λέμε, αλλά πώς θα πιεστεί όταν ο ίδιος ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν ζητάει εκλογές;).

Κυρίως όμως ο Τσίπρας είδε την κάποια τάση ανόδου του ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη να εκπροσωπεί αυτός την Κεντροαριστερά στη συνείδηση του κόσμου. Φοβήθηκε ότι θα χάσει τμήμα τουλάχιστον μετριοπαθών αντιδεξιών, και θα του μείνουν ως πλειοψηφία οι έξαλλοι και εμπαθείς. Άλλωστε ο Κουρουμπλής αναλώσιμος ήταν. Δεν είναι ο ισχυρός Πολάκης.

Και σαφώς έχει δίκιο το ΚΙΝΑΛ να σχολιάζει: «Φοβόμαστε ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του».

Εξέθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ορκ που ξεσαλώνουν με απύθμενη χυδαιότητα στα social media. Ξάφνου αγάπησαν τον Σωτήρη Τσιόδρα για τη μελέτη του με τον καθηγητή Λύτρα. Και ολολύζοντας, εκεί που τόσο καιρό χαρακτήριζαν τον αξιοπρεπή καθηγητή «πετ του Μητσοτάκη», έγινε ο υπερούσιος επιστήμονας που ο λόγος του γι' αυτούς είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης.

Φυσικά απέδωσαν στη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, ως κύμβαλα αλαλάζοντα, την ερμηνεία που έδωσε ο Τσίπρας.

Τι κι αν ο καθηγητής εξέφρασε τη θλίψη του επειδή μια επιστημονική ανάλυση εργαλειοποιείται και και γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο καθηγητής είπε ότι «η δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο».

Δεν θα επεξηγήσουμε τη μελέτη των επιστημόνων, είναι εκτός γνωστικού μας επιπέδου. Αλλά επειδή και εμείς δικαιούμαστε στον ξιπασμό του Κουρουμπλή ότι ξέρει καλά ελληνικά, να αντιτάξουμε τον αντίστοιχο δικό μας ξιπασμό. Με τα ελληνικά μας λοιπόν, καταλάβαμε:

Όσο περισσότεροι διασωληνωμένοι στο ΕΣΥ, τόσο κλιμακωτά αυξάνει η πιθανότητα θανάτου ανά ημέρα νοσηλείας: + 25% για τους μέχρι 400 διασωληνωμένους, + 57% για ως 800 ασθενείς. Δηλαδή η εκτίμηση είναι πόσοι θα γλύτωναν αν όλοι νοσηλεύονταν με χαμηλό φόρτο στο ΕΣΥ. Και σαφώς αυτά συναρτώνται και με την ευπάθεια του ΕΣΥ.

Δεν ξέρουμε αν αυτό στοιχειοθετεί ψεύδος Μητσοτάκη ότι δεν πέθαναν άνθρωποι σε διαδρόμους. Αν ισχύει, αν το τεκμηριώνουν σοβαροί επιστήμονες, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά σοβαροί), ο πρωθυπουργός υπόκειται σε πολιτικό έλεγχο. Ως εκεί όμως.

Και σαφώς πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αλλά το κατά πόσο θα μπορούσε να ενισχυθεί το ΕΣΥ ( που όσο και να ενισχυόταν πάντα θα έπρεπε και άλλο, και πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατήγγειλε ολιγωρία), κατά πόσο υπήρχαν όχι τα μηχανήματα αλλά το εξειδικευμένο προσωπικό προς ενίσχυση των ΜΕΘ, θα το απαντήσουν οι ειδικοί. Όχι εμείς, ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πολιτικό επίπεδο πάντως η κυβέρνηση ελέγχεται για άλλα: Για το γεγονός ότι δεν ήταν αρκετά σκληρή ως τώρα σε όσους απειθούσαν στην ανάγκη προστασίας της κοινωνίας:

Στους αναίσθητους που βρήκαν ευκαιρία να κάνουν καριέρα χρησιμοποιώντας τα social media ως αντιεμβολιαστικές σάλπιγγες. Στους μεσαιωνικούς παπάδες, που μπέρδευαν την επιστήμη με τη μαγγανεία, ενώ διαχειρίζονταν το πλέον ευάλωτο ποσοστό του λαού, τους ηλικιωμένους. Και στην άρνησή της να επιβάλει στα Σώματα Ασφαλείας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.