8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Διαβεβαίωση ότι δεν θα νομοθετηθούν θέσεις διοικητικών και αν. Διοικητικών Γραμματέων στους ΟΤΑ

Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Εσωτερικών «δεν έχει καμία διάθεση ούτε κανένα λόγο να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση» για τη σύσταση θέσεων διοικητικών και αναπληρωματικών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους, έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών , κ. Μπαλάφας.

Όπως είπε, η σχετική ρύθμιση που είχε προκαλέσει την εντονότατη αντίδραση και των δυο κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ), επρόκειτο για προτάσεις και όχι αποφάσεις. Τη σχετική δήλωση έκανε κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεδρίασης της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Στη σημερινή συνεδρίαση παρέστη και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Πατούλης ο οποίος απευθυνόμενος στον υφυπουργό Γ. Μπαλάφα, τον κάλεσε να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει νομοθετικά η σχετική πρόταση για Διοικητικούς Γραμματείς. Σχετικά με το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι η ΚΕΔΕ δεν συζητά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των δημοτικών αρχών, πριν ολοκληρωθεί προηγουμένως ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ