Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση για τα Ίμια
Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει Ερντογάν

Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση για τα Ίμια

Σε κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, περί μηνύματος της Άγκυρας προς την Αθήνα να μην επισκεφθεί τα Ίμια την ημέρα της επετείου, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος που τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση.

«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος Ερντογάν σχολιάζοντας το γεγονός ότι φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Ίμια σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για μήνυμα που είχε στείλει η Άγκυρα στην Αθήνα ότι «αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν», τότε θα υπάρξει διαφορετική απάντηση.

«Δηλώσαμε», είπε ο Τ. Ερντογάν, «πως αν γίνει κάποια κίνηση, όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά, και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ίμια δεν θα γίνει τίποτα και από την πλευρά μας», προσθέτοντας μάλιστα ότι τούρκος ΥΠΑΜ  Χουλουσί Ακάρ «πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ίμια και στα υπόλοιπα νησιά».