Δεν θα γίνει η ξενάγηση Μητσοτάκη από τον Ελπιδοφόρο στο Ground Zero

Δεν θα γίνει η ξενάγηση Μητσοτάκη από τον Ελπιδοφόρο στο Ground Zero

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για την Παρασκευή ξενάγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Ground Zero της Νέας Υόρκης. Όπως έγινε γνωστό, στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού προστέθηκε συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας «Wall Street Journal».  

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε εκφράσει την ενόχληση και τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τις «κινήσεις» του κ. Ελπιδοφόρου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γ. Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά πως «μας ενόχλησαν κινήσεις του Αρχιεπισκόπου» και συμπλήρωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση και θα υπάρξει εν συνεχεία ενημέρωση για οποιαδήποτε αλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής βρέθηκε στα εγκαίνια του λεγόμενου «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.