Δείπνο πρωθυπουργού με υπουργούς χτες το βράδυ - Στο επίκεντρο η επένδυση στο Ελληνικό

Δείπνο πρωθυπουργού με υπουργούς χτες το βράδυ - Στο επίκεντρο η επένδυση στο Ελληνικό

Το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, Γιώργο Γεραπετρίτη, Άκη Σκέρτσο, Λίνα Μενδώνη, Ορέστη Καβαλάκη (γγ ιδιωτικών επενδύσεων και ΣΔΙΤ), τον πρώην υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, καθώς και τον Οδυσσέα Αθανασίου όπως και στελέχη της Lamda Development.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε χθες την  έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό, της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα,  μέσα από τo Twitter στα αγγλικά.

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό με την καταβολή της πρώτης δόσης 300 εκατομμυρίων ευρώ από τον επενδυτή και αναδεικνύει την πρόοδο της Ελλάδας στην υποστήριξη των επενδύσεων»,  επισήμανε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι χτες πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Lamda Development, με την εταιρεία να καταβάλει την πρώτη δόση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, του τιμήματος 915 εκατ. ευρώ, όπως την εγγυητική επιστολή 347 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, που εκπροσωπεί το Δημόσιο και της Lamda Development στην οποία έχει παραχωρηθεί η έκταση για 99 χρόνια. Το σημερινό οικονομικό κλείσιμο του deal επιτρέπει στην εταιρεία να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε: «Απαιτήθηκαν σχεδόν δέκα χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Ελληνικού το 2012 μέχρι και τη μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε.

Η σημερινή υπογραφή σφραγίζει την υλοποίηση μιας εμβληματικής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας επένδυσης, η οποία προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ και δημιουργεί την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας με πολλασιαστικά οικονομικά οφέλη για το ελληνικό δημόσιο, την τοπική και ευρύτερη οικονομία και κοινωνία.

Η Αττική τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για την άοκνη προσπάθεια και αφοσίωση που επέδειξαν, τους νομικούς και τεχνικοοικονομικούς συμβούλους μας, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό έργο».

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε πως χτες ήταν μια ιστορική μέρα για την Lamda Development, που ήρθε μετά από 7 χρόνια σκληρού αγώνα και επίπονης προσπάθειας. «Αυτό όμως που είναι πιο σημαντικό για όλους είναι ότι το έργο αυτό θα επηρεάσει την ζωή όλων», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.