«Δεχόμουν πιέσεις από Παπαγγελόπουλο και τηλέφωνα από Βαξεβάνη»
Γ. Τσατάνη στην Προανακριτική

«Δεχόμουν πιέσεις από Παπαγγελόπουλο και τηλέφωνα από Βαξεβάνη»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Ευθείες παρεμβάσεις στο έργο της εισαγγελίας κατήγγειλε, με την σειρά της, και η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής στην προανακριτική Επιτροπή. Μάλιστα, η κυρία Τσατάνη υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια συντονιστικής συνάντησης εισαγγελέων  μπήκε μέσα ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης και είπε ότι θα παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατί έχει ενδιαφέρον για την υπόθεση. «Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και ατός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς με πίεση μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα», φέρεται να τόνισε η κυρία Τσατάνη. 

Σύμφωνα με την ίδια μετά από αυτό το περιστατικό μπήκε στη μαύρη λίστα και για παράδειγμα, όπως είπε, τον Αύγουστο του 2015 της τηλεφώνησε ο Κ. Βαξεβάνης και της  έθεσε θέμα γιατί επέτρεψα να είναι υποψήφιος ο κ Ντογιάκος. «Του ζήτησα να μην με ξανά ενοχλήσει. Μου είπε "μην μου απαντάται και θα δείτε τι έχω για εσάς”», προσέθεσε η κυρία Τσατάνη ενώπιον των μελών της προανακριτικής Επιτροπής. 

Μάλιστα, κατά την κυρία Τσατάνη, καθημερινά τα έντυπα του Κ. Βαξεβάνη την στοχοποιούσαν ως δήθεν διεφθαρμένη εισαγγελέα λόγω της υπόθεσης Βγενοπούλου.

Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω αποσπάσματα από την κατάθεσή της:

- Γ. Τσατάνη: Πριν ξεκινήσει το κυνήγι μου από τον Παπαγγελόπουλο, υπήρξε δημοσίευμα Βαξεβάνη με τίτλο «Ένα βήμα πριν τη δίωξη».  Και μετά υπήρξε άλλο δημοσίευμα επίσης του Βαξεβάνη με δήλωση Παπαγγελόπουλου που έλεγε ότι «Δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της: 

Γ. Τσατάνη: Στις 22/11/15 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε:

«Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου».

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η κυρία Τσατάνη έβαλε στο κάδρα και την Βασιλική Θάνου υποστηρίζοντας ότι προχώρησε σε πειθαρχική δίωξη εναντίον της και εν τέλει έγινε «και διώκτης και κριτής». Τότε, μάλιστα, υπογράμμισε πως ότι έλεγε ο Δ. Παπαγγελόπουλο για το τι είναι, αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των πυρήνων της φωτιάς μετά την επίθεση σε βάρος μου!