Δ. Τζανακόπουλος: Οι μετατάξεις στη Βουλή δεν αφορούσαν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ

Δ. Τζανακόπουλος: Οι μετατάξεις στη Βουλή δεν αφορούσαν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια προσπάθεια να διαμοιράσει τις ευθύνες για τις «τακτοποιήσεις» ημετέρων στη Βουλή επιδόθηκε ο Δ. Τζανακόπουλος μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, υποστηρίζοντας ότι οι μετατάξεις δεν αφορούσαν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι η διαδικασία των μετατάξεων αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή κυρίου Τραγάκη. Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Δ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε εξάλλου στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Βουλής, κυρία Χριστοδουλοπούλου: «ο κ. Τσίπρας μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο της Βουλής και αποφάσισαν από κοινού να σταματήσουν άμεσα τη διαδικασία καθώς και να ανακληθούν άμεσα όσες αποφάσεις ήταν από το νόμο εφικτό να ανακληθούν».

Επίσης αργά χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία του εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός επικρότησε την απόφασή της, δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

«Αναρωτιόμαστε», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος, «αν τη στάση αυτή του πρωθυπουργού αλλά και της αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία ζήτησε δημόσια συγγνώμη και παραιτήθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ για θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας που τους αφορούν και ρίχνουν σκιές στη σχέση πολίτη και πολιτικής. Από τη δική μας πλευρά στα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται να συμψηφίσουμε. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η υποκρισία έχει τα όρια της», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φέρνοντας τα παραδείγματα των κ.κ. Τραγάκη και Δημοσχάκη.

Ο πρώτος εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις, και έχει τρεις συγγενείς του, μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής, ενώ ο δεύτερος έχει το γιο του μόνιμο υπάλληλο σε κοινοβουλευτική υπηρεσία, σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ