«Χρειάζεται να δούμε αλλαγή στάσης από την Τουρκία»
Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή

«Χρειάζεται να δούμε αλλαγή στάσης από την Τουρκία»

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα, με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή να αναφέρει ότι «χρειάζεται να δούμε αλλαγή στάσης από την πλευρά της Τουρκίας κυρίως στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης».

Όπως δήλωσε Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ «η ΕΕ δεν επιζητεί την κλιμάκωση» και προσέθεσε ότι «πρέπει να αξιολογήσουμε τα πάντα και κυρίως ό,τι έχει κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη».

«H Tουρκία είναι σημαντικός εταίρος, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα» σημείωσε, ακόμα.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών για το πρόσφατο ταξίδι του στην 'Αγκυρα και τις επαφές του με τους Τούρκους αξιωματούχους.

«Χρειάζεται να δούμε αλλαγή στάσης από την πλευρά της Τουρκίας κυρίως στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης όπου βλέπουμε την ένταση να ανεβαίνει» τόνισε η Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή και επεσήμανε ότι η ΕΕ «υπερασπίζεται τις αρχές, τις αξίες και τα συμφέροντά της» .