Χρ. Ζερεφός για Μάτι: Ακραίος ο καιρός, αλλά ατυχής η αντιμετώπιση

Χρ. Ζερεφός για Μάτι: Ακραίος ο καιρός, αλλά ατυχής η αντιμετώπιση

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

«Ατυχή» χαρακτήρισε την αντιμετώπιση της φωτιάς στο Μάτι από την κυβέρνηση ο καθηγητής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Ζερεφός, ενώπιον της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, την στιγμή που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να βγάλουν «λαβράκι» με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη από την Αμερική.

«Ακραίος ο καιρός στο Μάτι, αλλά ατυχής και η αντιμετώπιση του θέματος και ήμουν ο πρώτος που το είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα», ήταν η φράση του κ. Ζερεφού, ο οποίος ρωτήθηκε από τον Μάριο Κάτση (ΣΥΡΙΖΑ), επικαλούμενος και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον ΟΗΕ. Ειδικότερα, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για όψιμη περιβαλλοντική ευαισθησία, μιλώντας για «τυμβωρυχία» από μεριάς ΝΔ. Ο ίδιος υπογράμμισε χάρηκε όταν μετά από κάποιες ημέρες απολύθηκαν κάποιοι άνθρωποι αναφερόμενος  στις απομακρύνσεις των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Σε ότι αφορά την κλιματική αλλαγή επισήμανε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα το κόστος στη χώρα μας έως το τέλος του αιώνα θα αγγίξει τα 700 δις ευρώ, ποσό που είναι διπλάσιο του δημόσιου χρέους. «Το κόστος εάν δεν κάνουμε τίποτα, της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, είναι 700 δις ευρώ συσσωρευτικά στο τέλος του αιώνα», υπογράμμισε.