7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Χρ. Σταϊκούρας: Νέα στήριξη του τουρισμού με 400 εκατ. ευρώ

Χρ. Σταϊκούρας: Νέα στήριξη του τουρισμού με 400 εκατ. ευρώ
Eurokinissi

Τη στήριξη του τουριστικού κλάδου με ένα πρόγραμμα άνω των 400 εκατομμύριων ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός έχει στηριχθεί και κατά το προηγούμενο διάστημα.

Ο ίδιος ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» πως ο τουριστικός κλάδος θα στηριχθεί με πρόσθετα εργαλεία που επεξεργάζεται το υπουργείο και τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του νέου νόμου από την 1η Ιουνίου για την εξόφληση οφειλών έως 240 δόσεις για όσους επλήγησαν από την πανδημία και είναι αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη διαγραφή οφειλών, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως θα πρέπει να δούμε την κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας πως κούρεμα οφειλών έχει γίνει με τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Τέλος, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως το 2022 θα πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή καθώς θα αποσύρονται σταδιακά κάποια μέτρα στήριξης και δεν θα υπάρχει διόγκωση δαπανών ενώ η οικονομία θα λειτουργεί καλύτερα.