7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα η Αττική - Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα η Αττική - Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι σήμερα η Αττική λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους, μετά τη χθεσινή 24ωρη απεργία που είχαν χθες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. 

Ο ηλεκτρικός έκανε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, ενώ οι συρμοί του μετρό θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές Λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους

Η απεργία στα μέσα μεταφοράς έχει προκαλέσει το αδιαχώρητο στους δρόμους. 

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται οι οδηγοί στην εθνική Αθηνών Λαμίας και στα δύο ρεύματα ανά τμήματα, όπως και στον Κηφισό. Αυξημένη είναι η κυκλοφορία και στην κάθοδο της Κηφισίας, την κάθοδο της Μεσογείων, την Κατεχάκη, την Αλεξάνδρας, την άνοδο της Συγγρού, την Β. Κωνσταντίνου και τη Λ. Ποσειδώνος.

Τα αιτήματα της απεργίας

Την απεργία στο μετρό εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), διαμαρτυρόμενο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «στη μεθοδευμένη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις απαξίωση των δομών, των υποδομών, την τραγική κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού, υλικών, ανταλλακτικών και αναλωσίμων έρχεται να προστεθεί και η μνημονιακή επιταγή εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων».

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ αντιδρά στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, ενώ η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ ζητά μεταξύ άλλων προσλήψεις προσωπικού και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.