Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σαλαμίνα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σαλαμίνα

Έσβησε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε τρία μέτωπα, στο λόφο Ανεμόμυλοι, στο Σαμάρι και στο λόφο Πατρίς. στη Σαλαμίνα, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Φανερωμένης και στην οδό Μαραθώνος. Παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. 

Νωρίτερα εκκενώθηκε η περιοχή από τους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, αλλά και τα τμήματα στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράπωντος, καθώς και το Κέντρο Υγείας.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ λόγω νύχτας σταμάτησαν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα (6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο).

Συγκεκριμένα, μήνυμα να εκκενωθεί η περιοχή από τους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, αλλά και τα τμήματα στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράπωντος, στη Σαλαμίνα και να κινηθούν προς την παραλία Ακτή  Καραϊσκάκη έστειλε το 112 καθώς  έχει ξεσπάσει, από το απόγευμα της Τετάρτης, μεγάλη πυρκαγιά σε τρία διαφορετικά μέτωπα:  λόφο Πατρίς, λόφο Ανεμόμυλοι και Σαμάρι.

Αρχικά εστάλη μήνυμα του 112 να εκκενωθεί η περιοχή από τους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου στη Σαλαμίνα και «να μετακινηθούν τώρα προς την παραλία Ακτή Καραϊσκάκη»

Εν συνεχεία με δεύτερο μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράπωντος Σαλαμίνας, να μετακινηθούν και αυτοί προς την Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη.

Η πυρκαγιά καίει δασική και χαμηλής βλάστησης έκταση, ενώ μιλώντας στον Alpha ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος ανέφερε πως οι φλόγες έχουν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια. Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι η φωτιά αυτή την ώρα κινείται προς κατοικημένη περιοχή.

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι υπάρχουν «τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε:

«Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο, είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά, το ένα μέτωπο, και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη».

Επίσης, λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Φανερωμένης, από το ύψος της συμβολής με τη λεωφόρο Σαλαμίνας έως το ύψος της λεωφόρου Γαλαξιδίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η φωτιά καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στην περιοχή Αλώνια.

Επίσης, ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα

Στο μεταξύ, αν και νωρίτερα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, από την πυροσβεστική, μετά τη γρήγορη αντιμετώπιση των μετώπων η σχετική απόφαση αναβλήθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα περιστατικό με έμφραγμα μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Διαβάστε Περισσότερα