Χόλιγουντ: Τεστ και αποστάσεις για να ξαναρχίσουν τα γυρίσματα

Χόλιγουντ: Τεστ και αποστάσεις για να ξαναρχίσουν τα γυρίσματα

Τα στούντιο του Χόλιγουντ και της Νέας Υόρκης, των δύο μεγαλύτερων κέντρων παραγωγής θεαμάτων στις ΗΠΑ, παραμένουν κλειστά από τα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας. Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας του θεάματος έστειλαν ένα σχέδιο δράσης 22 σελίδων στους κυβερνήτες της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης προκειμένου να ξαναρχίσουν τα γυρίσματα.

Οι εκπρόσωποι των στούντιο και των εργαζομένων ζητούν να διενεργούνται τακτικά τεστ για τους ηθοποιούς και τα συνεργεία και καθημερινή παρακολούθηση συμπτωμάτων με θερμομέτρηση και άλλα μέτρα. Τα μέλη των συνεργείων θα πρέπει να φοράνε μάσκες.

Οι ηθοποιοί, ωστόσο, δεν θα μπορούν να φορούν μάσκες ή άλλα προστατευτικά μέσα στη διάρκεια των γυρισμάτων. Προτείνεται να μειωθούν όσο γίνεται οι σκηνές με κοντινή επαφή ή να χρησιμοποιούνται ψηφιακά εφέ για την αποτύπωση ιδιαίτερων στιγμών. Το ζωντανό κοινό στα γυρίσματα τηλεοπτικών εκπομπών είναι ακόμη κάτι που θα εκλείψει.

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν εκπρόσωποι των παραγωγών, όπως Walt Disney, Νetflix, AT&T, Warner Bros και NBCUniversal, μαζί με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων ηθοποιών και τεχνικών.

Τα τεστ αποτελούν τη βάση των προτάσεων. «Χωρίς τεστ όλοι οι ηθοποιοί και οι τεχνικοί θα εργάζονται σε ένα περιβάλλον αστάθμητου κινδύνου», αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

Οι ηθοποιοί και όσοι έρχονται σε στενή επαφή μαζί τους θα πρέπει να κάνουν τεστ πιο συχνά, μια που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν προστατευτικό εξοπλισμό.

Το Εποπτικό Συμβούλιο της Κομητείας του Λος Άντζελες αναμένεται να συζητήσει σήμερα τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση των γυρισμάτων.