Χανιά: Σημαντικές ζημιές σε υποδομές του Δήμου Αποκορώνου προκάλεσε η κακοκαιρία

Χανιά: Σημαντικές ζημιές σε υποδομές του Δήμου Αποκορώνου προκάλεσε η κακοκαιρία

Στην σύνταξη τεχνικού δελτίου στο οποίο αποτυπώνονται οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή, προχώρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αποκορώνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, το ύψος των ζημιών αποτιμάται στα 5,4 εκατομμύρια ευρώ καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε πολλά τμήματα του αγροτικού και οδικού δικτύου.

Ειδικότερα όπως περιγράφει το τεχνικό δελτίο, παρουσιάστηκαν φαινόμενα απόθεσης φερτών υλικών (χώματα, πέτρες, κλαδιά) στην επιφάνεια των οδών. Επίσης σε διάφορες θέσεις συνέβησαν κατολισθήσεις πρανών και καταπτώσεις βράχων, με αποτέλεσμα τα προϊόντα αυτών να αποτεθούν στην επιφάνεια των οδών και στις τάφρους ομβρίων αυτών.

Σε πολλές θέσεις επίσης παρουσιάστηκαν καθιζήσεις του οδοστρώματος και παράλληλη θραύση της στρώσης κυκλοφορίας ,ενώ διαπιστώθηκαν φαινόμενα αυλακωτής διάβρωσης του οδοστρώματος, ειδικά σε μη ασφαλτοστρωμένες ή τσιμεντοστρωμένες οδούς με μεγάλες κατά μήκος κλίσεις.

Ακόμα έχουν συμβεί εκτεταμένες διαβρώσεις εδαφών από τα απορρέοντα πλημμυρικά νερά οι οποίες είχαν επίσης ως συνέπεια το ξερίζωμα δέντρων και συστάδων φυσικής βλάστησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, «λόγω των ζημιών στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατες δυσχέρειες στην κίνηση μεταξύ των οικισμών αλλά και προς το εθνικό οδικό δίκτυο. Επίσης έχει διακοπεί η δυνατότητα πρόσβασης των αγροτών προς τις καλλιέργειές τους».