CDC: 11 φορές πιο πιθανό να πεθάνει κάποιος ανεμβολίαστος από κορονοϊό

CDC: 11 φορές πιο πιθανό να πεθάνει κάποιος ανεμβολίαστος από κορονοϊό

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα νέας μελέτης από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία τα μη εμβολιασμένα άτομα έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κορονοϊό, σε σύγκριση με τους πλήρως εμβολιασμένους. 

Η έρευνα, που βασίστηκε σε στοιχεία από περισσότερους από 600.000 ανθρώπους, έδειξε επίσης ότι οι μη εμβολιασμένοι πληθυσμοί είναι πάνω από 10 φορές πιο πιθανό να νοσηλευτούν, ενώ έχουν 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από κορονοϊό.

Η διευθύντρια των CDC, Ροσέλ Γουολένσκι, υπεραμύνθηκε για μια ακόμη φορά της χρήσης εμβολίων, επισημαίνοντας ότι προστατεύουν από βαριά νόσηση εν μέσω της καλπάζουσας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

«Όπως έχουμε δείξει μετά από αλλεπάλληλες μελέτες, ο εμβολιασμός λειτουργεί», τόνισε η Γουολένσκι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου. «Η ουσία είναι η εξής: Έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία που χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε την πορεία της πανδημίας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, μας προστατεύσει από τις σοβαρές επιπλοκές της COVID-19, θα προστατεύσει τα παιδιά και θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στο σχολείο.