Βρετανοί γιατροί: Προσοχή στο δεύτερο κύμα κορονοϊού

Βρετανοί γιατροί: Προσοχή στο δεύτερο κύμα κορονοϊού

Με ανοιχτή επιστολή προς τους πολιτικούς ηγέτες της Βρετανίας κορυφαίοι γιατροί της χώρας προειδοποιούν ότι είναι πολύ υπαρκτός ο κίνδυνος τοπικών εξάρσεων του κορονοϊού και ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.

«Παρόλο που είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς ακριβώς την πορεία της πανδημίας στη Βρετανία, τα διαθέσιμα στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι τοπικές εξάρσεις είναι όλο και πιο πιθανές και υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος» αναφέρουν οι γιατροί στην επιστολή που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal.

Μεταξύ των υπογραφών και αυτές του Ντέρεκ Άλντερσον, προέδρου του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών, του Άντριου Γκόνταρντ, προέδρου της Βασιλικής Ιατρικής Ακαδημίας και της Κάθριν Χέντερσον, προέδρου της Βασιλικής Ακαδημίας Ιατρικής Έκτακτων Περιστατικών.

«Πολλά πράγματα από αυτά που απαιτούνται για τον περιορισμό του ιού έχουν αρχίζει να εφαρμόζονται, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες» αναφέρουν οι γιατροί.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες ότι οι παμπ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν και πάλι στην Αγγλία στις αρχές του επόμενου μήνα, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού.

Οι γιατροί καλούν να γίνει μια επανεξέταση των όσων απαιτούνται για να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα έξαρσης του κορονοϊού.