Βρετανικά υποβρύχια σε απόσταση βολής από τη Συρία

Βρετανικά υποβρύχια σε απόσταση βολής από τη Συρία

Βρετανικά υποβρύχια έχουν προωθηθεί σε σημείο, όπου η Συρία είναι εντός της εμβέλειας των πυραυλικών τους συστημάτων, κατόπιν εντολής της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, όπως αναφέρει η Telegraph.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν η χώρα της θα συμμετάσχει σε τυχόν επιθέσεις κατά της Συρίας σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, ωστόσο θέλει οι βρετανικές δυνάμεις να βρίσκονται σε απόσταση βολής αν ληφθεί τέτοια απόφαση.

Όπως μετέδωσε το BBC, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η Βρετανία να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ενώ δεν θα ζητήσει την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου.

Παράλληλα, υποστήριξε πως όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι συριακές αρχές ευθύνονται για την επίθεση με χημικά εναντίον της πόλης Ντούμα στη Συρία και ότι τέτοιου είδους σοκαριστικές επιθέσεις δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες.

Από την πλευρά του ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν επισήμανε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει πάντα να έχει λόγο για στρατιωτικές ενέργειες.