Βρετανία: Θα εξαιρεθούν από την καραντίνα οι ταξιδιώτες από Ελλάδα

Βρετανία: Θα εξαιρεθούν από την καραντίνα οι ταξιδιώτες από Ελλάδα

Τη λίστα με τις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες θα εξαιρούνται από την επιβληθείσα καραντίνα που ισχύει, οριστικοποιεί η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλούμενο πληροφορίες αναφέρει ότι θα αφορά 10 χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα και θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι αρμόδιοι υπουργοί εξετάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες των «ταξιδιωτικών διαδρόμων», για το ποιοι επισκέπτες δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα. Οι χώρες που αναμένεται να εξαιρεθούν είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Νορβηγία, οι Κάτω Χώρες, η Τουρκία και η Φινλανδία.

Σύμφωνα με το BBC η Πορτογαλία πιθανότατα δεν θα περιληφθεί στις εξαιρέσεις, λόγω της αύξησης των νέων κρουσμάτων εντός και πέριξ της Λισαβώνας. Ομοίως και η Σουηδία, επειδή το ποσοστό των λοιμώξεων είναι υψηλότερο από το ποσοστό της Βρετανίας. Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει επίσης εάν είναι εφικτός ένας «τουριστικός διάδρομος» με την Αυστραλία.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει πει ότι η καραντίνα θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες και η 29η Ιουνίου σηματοδοτεί το τέλος της πρώτης περιόδου τριών εβδομάδων.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει ανακοίνωση τη Δευτέρα, με το BBC να αναφέρει ότι πιθανόν η άρση των μέτρων να ισχύσει είτε την 1η Ιουλίου είτε στις 4 του ιδίου μήνα.

AP Photo/Marcio Jose Sanchez