Βρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών ζήτησε συγγνώμη για τα αντισημιτικά του σχόλια

Βρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών ζήτησε συγγνώμη για τα αντισημιτικά του σχόλια

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε συγγνώμη σήμερα για τα αντισημιτικά σχόλια που είχε κάνει το 2010 όταν συνέκρινε το Ισραήλ με τους Ναζί.

Ο Κόρμπιν αντιμετωπίζει δημόσιες διαμαρτυρίες και έντονες επικρίσεις για τα αντισημιτικά σχόλια που έχει κάνει κατά το παρελθόν. Το 2012 είχε αμφισβητήσει την αφαίρεση μιας τοιχογραφίας του Κάλεν Οκερμαν, που μοιάζει σαν σκηνή βγαλμένη από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.

Νωρίτερα φέτος, ο Κόρμπιν ανήρτησε σχόλιο στο Facebook για την Παγκόσμια Ημέρα Ολοκαυτώματος, στο οποίο δεν περιλαμβανόταν καμία μνεία στους Εβραίους ή τον αντισημιτισμό. Έπειτα από κατακραυγή, ο Κόρμπιν κοινοποίησε άλλο μήνυμα, στο οποίο αναφέρεται στους «Εβραίους αδελφούς και αδελφές μας». Περίπου την ίδια περίοδο, ήλθε στην επιφάνεια έγγραφο του Εργατικού Κόμματος, που ζητούσε από τα μέλη του να απορρίψουν προσπάθεια να απαγορευτεί η Χεζμπολάχ στη Βρετανία.

Το 2009, ο Κόρμπιν είχε περιγράψει τη λιβανέζικη τρομοκρατική ομάδα, όπως εξάλλου και την παλαιστινιακή τρομοκρατική Χαμάς, ως «φίλους». Επτά χρόνια αργότερα, εξήγησε ότι «απλά χρησιμοποιούσε μία περιεκτική γλώσσα που με καλύτερη γνώση δεν θα χρησιμοποιούσε».

Ben Birchall/PA via AP