Βρετανία: Lockdown ενός μήνα ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Βρετανία: Lockdown ενός μήνα ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Νέο lockdown στην Βρετανία από την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου από την Ντάουνινγκ Στριτ, με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας.

«Από την Πέμπτη έως τις αρχές Δεκεμβρίου πρέπει να μείνετε στο σπίτι, μπορείτε να βγείτε μόνο για συγκεκριμένους λόγους, σημείωσε χαρακτηριστικά. "Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουμε δράση, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων μη αναγκαίων ειδών, των εστιατορίων, των παμπ και των επιχειρήσεων φιλοξενίας. Σε αντίθεση όμως με το lockdown της άνοιξης, τόσο τα σχολεία όσο και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά. Η διάρκεια ισχύος των νέων μέτρων θα είναι μέχρι τις 2 Δεκέμβρη.

Να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε σήμερα το ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2.

«Μεταξύ της 31ης Ιανουαρίου και της 31ης Οκτωβρίου 2020 καταγράφηκαν 1.011.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 21.915 νέα κρούσματα καταγράφηκαν. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα με τα περισσότερα θύματα από την πανδημία στην Ευρώπη, έχει καταγράψει συνολικά 46.555 θανάτους που επήλθαν μέσα σε 28 ημέρες μετά τη διάγνωση των ασθενών που ήταν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2. Οι 326 θάνατοι σημειωτέον καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.