Βρέφος ενός έτους θετικό στον κορoνοϊό στην Ξάνθη

Βρέφος ενός έτους θετικό στον κορoνοϊό στην Ξάνθη

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε ένα παιδί μόλις ενός έτους από τον οικισμό Ρομά του Δροσερού, στην Ξάνθη και αμέσως μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου παρακολουθείται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας. 

Στην Ξάνθη έχει μεταβεί και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την δραματική εξέλιξη στο Γενικό Νοσοκομείο με την μόλυνση τριών κλινικών του χθες και την διάγνωση του ιού σε ένα μωρό, από το Δροσερό, σήμερα. 

Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό  πραγματοποιείται αυτή την στιγμή στο Δημαρχείο της Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την διαχείριση του ανωτέρου περιστατικού σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για το περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή.

Υπό το πρίσμα αυτό εξετάζεται εάν η πόλη θα συνεχίσει να ζει σε αυστηρούς ρυθμούς απαγόρευσης κυκλοφορίας ή όχι. 

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΙ  συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού, ενώ σημειώνεται πως είναι το νεότερο κρούσματα κορονοϊού που καταγράφεται στην περιοχή την ίδια στιγμή που εντοπίστηκαν τρία κρούσματα COVID-19 σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Οι κλινικές έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς, ωστόσο η εξάπλωση του κορονοϊού στην περιοχή φαίνεται πως συνεχίζει να προκαλεί έντονο προβληματισμό, αναφέρουν οι ανταποκρίσεις.