«Βουβό ράλι» στο Χ.Α. με εναλλαγή πρωταγωνιστών

«Βουβό ράλι» στο Χ.Α. με εναλλαγή πρωταγωνιστών

Μολονότι ο ΓΔ έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος για 6 συνεχόμενη συνεδρίαση, πέριξ των 700 μονάδων (+0,35% στις 702,85 μονάδες), η σημερινή συνεδρίαση παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τούτο δικαιολογείται αφενός από την ιδιαίτερη συμπεριφορά επιμέρους τίτλων στο ταμπλό, αφετέρου από τον -για άλλη μια φορά- μέτριο συναλλακτικό όγκο (περ. 64,8 εκατ. ευρώ), που σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι τελευταίες συνεδριάσεις προτείνονται ως συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα με χαρακτηριστικό την επανατοποθέτηση ή/και διακράτηση τίτλων από χαμηλότερα επίπεδα.

Τα παραπάνω επιρρωνύονται και από την αξιοπρόσεκτη απορρόφηση των αρνητικών ειδήσεων (λ.χ την έκτακτη εισφορά ΑΠΕ) σε αντιδιαστολή με άλλες χρονικές συγκυρίες. Με άλλα λόγια, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ενισχύει την ανοχή των επενδυτών, οι οποίοι δεν φαίνονται τόσο διατεθιμένοι να ρευστοποιούν άνευ ετέρου.

Ειδικότερα ως προς τους τίτλους, κεντρικός πρωταγωνιστής σήμερα η Τέρνα Ενεργειακή (+4,17%, 12,5 ευρώ) η οποία κατέγραψε και νέα ιστορικά υψηλά σε κεφαλαιοποίηση κοντά στα 1,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια από τις αξιοπρεπέστερες επενδυτικές επιλογές καθώς η χρηματοοικονομική της κατάσταση είναι αξιοζήλευτη, συνυπολογιζόμενου και του κλάδου της που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χρηματοδοτήσεων.

Δίπλα της, η μετοχή των Jumbo (+3,58%, 14,46 ευρώ) αντέδρασε έντονα ανοδικά από την πρωινή πτωτική της εικόνα, και κράτησε το σημαντικό για τη συνέχεια επίπεδο των 14 ευρώ, και μάλιστα με αυξημένους του μεσοσταθμικού όγκους, κοιτώντας πλέον επαναφορά άνω των 15.20.

Από τα «μεγάλα» χαρτιά, ο ΟΠΑΠ (+2,38%) τίμησε τη στήριξη των 8,40 και έβαλε «πλάτη» στη συντήρηση του ουδέτερου κλίματος, καθώς ο τραπεζικός κλάδος πισωπάτησε. Επόμενο επίπεδο για τον ΟΠΑΠ είναι τα 9.10. Οι τράπεζες κατέγραψαν εν συνόλω μέτριες απώλειες (ΔΤ -1,18% στις 378,59 μονάδες), σώζοντας παρόλα αυτά την φαινομενικά χαμένη παρτίδα, καθώς ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν έντονα πτωτικές.

Από τα «μικρότερα» χαρτιά, συνέχισαν να εντυπωσιάζουν οι Performance (+4,24%, 6,15 ευρώ), Entersoft (+2,14%, 1,91 ευρώ) και Παπουτσάνης (+5,02%, 2,51 ευρώ). Αντίθετα, διορθωτικά κινήθηκε η MIG (-6,32%, 0,0356 ευρώ) μετά το πρόσφατο δυνατό της ράλι, που παρεμπιπτόντως βρήκε τις πρώτες σημαντικές στηρίξεις στο 0,035. Παρόμοια, η μετοχή του Πετρόπουλου που επίσης παρουσιάζει ενδιαφέρον στο επίπεδο 5,50-5,60 με στόχο 6,20, έχασε σήμερα 3,45%.