7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Βόρεια Εύβοια: Παραμένει σε επιφυλακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Βόρεια Εύβοια: Παραμένει σε επιφυλακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία
Φωτογραφία αρχείου

Σε επιφυλακή παραμένει από χθες βράδυ η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Βόρεια Εύβοια, παρά το γεγονός ότι από σήμερα, στις 7 το πρωί έχει σταματήσει η βροχή και έχει βγει ήλιος. Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, στο κέντρο της πυροσβεστικής δεν έχουν γίνει κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια που να χρειάζεται η επέμβαση της υπηρεσίας.

Εντούτοις έγινε μια κλήση μέσω 112 από τέσσερα άτομα, που είχαν εγκλωβιστεί σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στο Ψαροπούλι, καθώς πλημμύρισε χείμαρρος που έριξε τη μάντρα του συγκροτήματος, αλλά όταν έφτασαν εκεί τα πυροσβεστικά οχήματα, οι άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί ήδη με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Στη Βόρεια Εύβοια παραμένουν σε διασπορά όλα τα οχήματα της πυροσβεστικής και κυρίως στις περιοχές Ψαροπούλι, Άγιο Βασίλειο και Αγία Άννα, που χτυπήθηκαν από τη νεροποντή.

Συγκεκριμένα είναι σε επιφυλακή 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δυο ερπυστριοφόρα οχήματα, καθώς και δυο διασωστικές λέμβοι από την 1η και 7η ΕΜΑΚ, που έχουν μεταφερθεί εκεί, για προληπτικούς λόγους.

Yπενθυμίζεται ότι με την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζονται εκ νέου οι πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας. Το πέρασμα της «Αθηνάς» έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές και σπίτια στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ