Ολοκληρώθηκε η εξουδετέρωση της Βόμβας του Β' ΠΠ στην Ελευσίνα

Ολοκληρώθηκε η εξουδετέρωση της Βόμβας του Β' ΠΠ στην Ελευσίνα

Με ασφάλεια ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξουδετέρωσης, με την μέθοδο της κατάκαυσης, βόμβας τύπου AMN64, 500 λιβρών, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που είχε εντοπισθεί κατά τη διάρκεια έργων στον χώρο του αεροδρομίου της 112 πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα.

Την επιχείρηση διεξήγαγε και ολοκλήρωσε η ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 ΠΜ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 09:40 το πρωί. Για την επίτευξη του σκοπού συνεργάσθηκαν η περιφέρεια δυτικής Αττικής, οι όμοροι δήμοι, η Πολιτική Προστασία, η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία.

Πριν την επιχείρηση εξουδετέρωσης ζητήθηκε να εκκενωθούν οι κατοικίες πλησίον των εγκαταστάσεων. Η επιχείρηση διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και θραυσμάτων εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασης του με τη δημιουργία αναχωμάτων, εκκένωση περιοχής περιμετρικά του σημείου ανεύρεσής του).

Επιπλέον, εκκενώθηκε η περιοχή με κατοικίες και επιχειρήσεις, κυρίως στους δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας, σε ακτίνα 1.407 μέτρων. Ειδικότερα, συμπεριλαμβάνονταν οι περιοχές με κατοικίες βόρεια και ανατολικά του στρατιωτικού αεροδρομίου όπως "Αεροδρόμιο", "Γκορυτσά", "Τρύπα Αλεπούς", "Κόκκινη Εκκλησιά", "Ψάρι" και "Θερμοκήπια".