8ος χρόνος, ημέρα 2398η
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Βόλος: Γονείς αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, επειδή δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Βόλος: Γονείς αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, επειδή δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο
Eurokinissi

Δύο γονείς συνέλαβε χθες Πέμπτη η Αστυνομία του Βόλου επειδή δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπως προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση της Ασφάλειας Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι γονείς κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σύλληψη γονέα που αρνείται να στείλει το παιδί του στο σχολείο φοβούμενος τον κορονοϊό και τις συνέπειές του, παρά το γεγονός ότι η φοίτηση στο σχολείο είναι υποχρεωτική, ακόμα και για τα νήπια. Εξαίρεση μπορούν να λάβουν όσα παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί οδήγησαν μητέρα 4χρονου αγοριού στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για να δικαστεί, καθώς το παιδί της δεν φοιτά στα προνήπια.

Κρίθηκε αθώα

Η μητέρα υποστήριξε πως προφύλασσε το παιδί της από τον κίνδυνο κορονοϊού, αφού η αγωνία της είναι μεγάλη, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και ότι προσπαθεί κατά διαστήματα να στέλνει το παιδί της στην τάξη και για να εγκλιματίζεται και για να προσαρμόζεται στο σχολικό περιβάλλον.

Προς επίρρωση των όσων κατέθεσε, ανέφερε ότι επικοινωνεί με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού της και παράλληλα κατέθεσε αποδεικτικά έγγραφα για τα προβλήματα υγείας του παιδιού της. Τελικά, η μητέρα του 4χρουνου αγοριού κρίθηκε αθώα, μετά και την εισήγηση του Εισαγγελέα για απαλλαγή της.

Έχασε τη χρονιά

Επίσης, χθες το μεσημέρι συνελήφθη ακόμα μία μητέρα, η οποία θα οδηγηθεί σήμερα στο Αυτόφωρο. Φέρεται να μην έχει πάει το παιδί της στο δημοτικό από πέρυσι, με αποτέλεσμα ο μαθητής να μείνει στην ίδια τάξη.

Οι παραπάνω συλλήψεις δεν είναι οι μοναδικές, αφού θα ακολουθήσουν ενδεχομένως και άλλες, δεδομένου ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η εισαγγελία Βόλου και διενεργεί η Ασφάλεια Βόλου από τα τέλη του περασμένου μήνα, αφορούν συνολικά σε 15 περιπτώσεις μαθητών που απουσιάζουν από το σχολείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας στην Εισαγγελία.