Black Box: Θα βρέξει στη Φρανκφούρτη;

- Όλα τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στην Φραγκφούρτη. Η ΕΚΤ συνεδριάζει και οι αγορές προσδοκούν από την κ. Λαγκάρντ να ανακοινώσει επέκταση κατά 500 εκατ. του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων που ξεκίνησε η ΕΚΤ λόγω της κρίσης τoυ COVID-19.

 - Η στήλη θα  συνεχίσει μεταφέροντας νέα από το μέτωπο της Εθνικής Ασφαλιστικής όπως τα πληροφορήθηκε από εγκυρότατη ευρωπαϊκή πηγή. Είναι γεγονός ότι εδώ και δύο μήνες η Εθνική Τράπεζα έχει καταθέσει αρμοδίως αίτημα να παρατείνει χρονικά την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής  έως το τέλος του 2021. Είναι επίσης γεγονός αδιαμφισβήτητο  -καθώς η πηγή γνωρίζει από  πρώτο χέρι- ότι η Εθνική δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

- Δηλαδή από την DG Comp δεν έχουν πει «όχι», αλλά δεν έχουν πει ούτε «ναι». Μπορεί λόγω κορονοϊού να υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και η απάντηση να δοθεί κατά το επόμενο διάστημα. Προφανώς με όλα αυτά που συνέβησαν και τα έκτακτα μέτρα λόγω πανδημίας, δύσκολα η απάντηση  θα είναι αρνητική. Ωστόσο, αυτό είναι εκτίμηση της στήλης,  λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκε με τον COVID-19. Η ουσία είναι ότι η DG Comp δεν έχει πει «όχι», αλλά ούτε και «ναι» στο αίτημα της ΕΤΕ, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα.

- Σήμερα πραγματοποιείται η τακτική γενική συνέλευση του ομίλου Μυτιληναίου, για τον οποίο η Edison σε έκθεση της αναφέρει πως οι τρέχουσες αξίες δεν αποτυπώνουν τα πραγματικά μεγέθη και θέτει τιμή στόχο τα 12,5 ευρώ. Οι αναλυτές στέκονται στην έμφαση που δίνει ο όμιλος στον έλεγχο του κόστους, στην προμήθεια αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές, στις νέες πρωτοβουλίες για τις ΑΠΕ και προβλέπουν για φέτος EBIDTA 282 εκατ. και καθαρά κέρδη 133 εκατ.

- Για την προσπάθεια που κάνει η Τράπεζα Πειραιώς να πουλήσει τα δάνεια της ΜΙG στην Ιρλανδική Comer, η στήλη σας ενημέρωσε εγκαίρως. Το ΧΑ στη χθεσινή συνεδρίαση πανηγύρισε τις προσπάθειες με άνοδο της μετοχής της ΜΙG κατά 19,40% και της Πειραιώς κατά 3,43%.

- Άνοδος στο 1 ευρώ για τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Το συγκεκριμένο  επίπεδο για τη μετοχή αποτελεί τη  βάση γύρω από την οποία και θα διαμορφώνονται οι διακυμάνσεις της μετοχής το επόμενο διάστημα και μέχρι να βελτιωθούν περαιτέρω τα οικονομικά αποτελέσματα. Το επίπεδο του 1 ευρώ φημολογείται στην αγορά ότι συνδέεται και με τη συνεργασία που έχει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τη Farallon.

- Μνημείο θράσους η επιστολή του Δ. Κουτσολιούτσου προς τη Διοίκηση της Folli Follie που διαμαρτύρεται και απειλεί για το κλείσιμο του ασιατικού βραχίονα στης εταιρίας. Επειδή δεν είναι χαζός να μην γνωρίζει ότι μόνον κατά την περίοδο 2015-2017 οι εικονικές πωλήσεις του ασιατικού βραχίονα ήταν 2,4 δις προφανώς η επιστολή εστάλη επειδή εξυπηρετεί την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει. Διαφορετικά ο άνθρωπος ζει σε παράλληλο σύμπαν που δημιούργησε με βασικά υλικά την αλαζονεία και την απάτη. Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται άμεσα ένας δικαστής  για να τον προσεδαφίσει στην πραγματικότητα.