Black Box: Τέλος στις τριτοκοσμικές συνθήκες

- Μεγάλα σχέδια φαίνεται πως έχει η Κυβέρνηση για τον κατασκευαστικό κλάδο. Και η στήλη δεν αναφέρεται στις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη για το θεσμικό πλαίσιο και την απεμπλοκή μεγάλων έργων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη, αλλά για το σχεδιασμό της κυβέρνησης να μπει τάξη και να οργανωθεί το ζήτημα των προσφύγων/μεταναστών που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία.

- Περιστατικά όπως η πρόσφατη πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου και η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορονοϊού στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνται πρόσφυγες στο Κρανίδι, σε συνδυασμό με επικριτικά δημοσιεύματα του διεθνή τύπου-  κάποια από τα οποία διοχετεύονται και από την πλευρά της Τουρκίας-  έχουν σημάνει συναγερμό στην Κυβέρνηση η οποία έχει αποφασίσει να οργανώσει και να διαχειριστεί αποτελεσματικά το συγκεκριμένο ζήτημα.

- Στο πλαίσιο αυτό θα κατασκευαστούν νέες δομές φιλοξενίας οι οποίες θα είναι  ασύγκριτα καλύτερες από τις υφιστάμενες απ' όλες τις πλευρές, δηλαδή όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης  αλλά και την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.  Ο σχεδιασμός είναι με εμπλοκή όλων των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών να δημιουργηθούν  σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας κατάλληλες εγκαταστάσεις οι οποίες δεν θα αφήνουν περιθώρια κριτικής για τριτοκοσμικές συνθήκες, υγειονομικές βόμβες κλπ. Σημειώστε ότι έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι  απαραίτητοι πόροι για τη χρηματοδότηση των έργων, αλλά για να μην έχουμε παρανοήσεις δεν πρόκειται  για
κατασκευαστικο El Dorado αλλά για αναγκαία προσπάθεια να υπάρχει τάξη και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων/ μεταναστών.

-  Με χαρά πληροφορήθηκε η στήλη ότι χθες ολοκληρώθηκε η πώληση των ιχθυοτροφείων Νηρέα και Σελόντα στον νέο τους ιδιοκτήτη. Αν λάβουμε υπόψη ότι στις 7 Ιουλίου 2017 οι δύο ιχθυοτροφικές εταιρείες ενημερώθηκαν από τις τράπεζες πως ανέθεσαν σε Lazard, ΡwC και Αlvarez Marsal τη διοργάνωση  διαγωνιστικής διαδικασίας, η όλη διαδικασία  διήρκησε μόλις 2 χρόνια και 9 μήνες. Το ρεκόρ κατέχει το deal Μπήτρος-ΣΙΔΜΑ όπου για να κλείσει η συμφωνία χρειάστηκε να περάσουν  3 χρόνια και 8 μήνες, ενώ έχει ακόμα δρόμο μέχρι να γίνουν γενικές συνελεύσεις, να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κλπ.

- Όπως ανακοίνωσε χθες η χρηματιστηριακή εταιρία της Eurobank με απόφαση της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του ΧΑ που λήφθηκε στις 2 Απριλίου εγκρίθηκε η παραίτησή της χρηματιστηριακής από τα καθήκοντα ειδικού διαπραγματευτή για τη μετοχή της Intralot, με ημερομηνία ισχύος 27 Απριλίου. Από χθες λοιπόν η μετοχή της Intralot -που έκλεισε στα  0,1454 λεπτά  με πτώση 3,07% δεν έχει πλέον ειδικό διαπραγματευτή.

-Η στήλη έχει την εντύπωση ότι δεν είναι η εποχή  που οι χρηματιστηριακές εταιρείες διώχνουν δουλειές.  Ειδικά μάλιστα όταν είναι σε πίεση, ανταγωνίζονται να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς  και κυνηγούν μέχρι και την τελευταία συναλλαγή.  Με τις συνθήκες αυτές φαίνεται μάλλον απίθανο η χρηματιστηριακή εταιρία να έκοψε ένα σίγουρο έσοδο. Οπότε πιο πιθανό είναι η Intralot να αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται πλέον
ειδικό διαπραγματευτή.

-Τα κουρεία πάντως την άλλη Δευτέρα ανοίγουν, οπότε τα ψαλίδια θα πιάσουν φωτιά.