Black Box: Αλαζονεία και εγωισμοί στην Ψωροκώσταινα

-Αύριο Παρασκευή η θερμοκρασία θα είναι υψηλή, στους 34 βαθμούς και η αυξημένη υγρασία θα κάνει τη ζέστη αποπνικτική. Κρίμα, γιατί θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να στηθεί κάποιος στα δικαστήρια για να δει πατέρα και υιό Κουτσολιούτσο να οδεύουν προς το γραφείο της Ανακρίτριας έχοντας την αγωνία που δημιουργεί η διαδικασία. Αυτή η παρέλαση θράσους, αλαζονείας και εγωισμού απέναντι στο φόβο της προφυλάκισης είναι η πραγματική τιμωρία στους πρωταγωνιστές του τεράστιου αυτού σκανδάλου.  

-Και αφού ο λόγος είναι για τον εγωισμό που δημιουργεί το πολύ χρήμα, η Δικαιοσύνη επικύρωσε τη συμφωνία εξυγίανσης της Creta Farm ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα πορεία της εταιρίας. Ταυτόχρονα απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι οι  ισχυρισμοί που προέβαλαν οι πρώην βασικοί μέτοχοι Κωνσταντίνος και Μάνος Δομαζάκης. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε έναν χωρίς λογική εμφύλιο πόλεμο είτε μεταξύ συνεταίρων, είτε ενδοοικογενειακά σε μια εταιρία που καταλήγει με συντριπτική ήττα όλων των εμπλεκόμενων προσώπων. Το ερώτημα είναι, τώρα που το «έργο»  παίχθηκε και όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη του, οι πρωταγωνιστές έχουν άραγε μετανιώσει; Έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτοκτόνησαν επιχειρηματικά;

-Επικολυρικά ξεκίνησε σήμερα η στήλη και για αυτό αλλάζουμε αμέσως διάθεση περνώντας σε πιο πεζά θέματα. Μετά  από έξι μήνες παύσης, ξεκίνησαν χθες οι πλειστηριασμοί. Ολοκληρώθηκαν 157, ανεστάλησαν 146 και ματαιώθηκαν 10. Συνολικά, τον Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί 4.413 πλειστηριασμοί με τους 2.040 να αφορούν κατοικίες.

-Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Pimco, Cerved Group, Credito Fondiario και Davidson Kempner είναι οι τέσσερις που συνθέτουν την shortlist  για την αγορά των 10,8  δις. NPEs του project Galaxy. Η Alpha Bank, σύμφωνα με  το Bloomberg, θα επιλέξει στις αρχές Οκτωβρίου έναν από τους τέσσερις υποψήφιους με τον οποίο θα υπογράψει  το deal  ως το τέλος του έτους και επισημαίνει ότι το Galaxy είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή κόκκινων δανείων στην Ελλάδα.

-Θετικές οι εντυπώσεις των αναλυτών από τα αποτελέσματα δευτέρου  τριμήνου της Eurobank. JP Morgan, Deutsche Bank, Bank of America, Goldman Sachs και AXIA σε σημειώματα τους χαρακτηρίζουν ισχυρά τα μεγέθη και στέκονται κυρίως στη βελτίωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.