Black Box 31/01/2020

- Τα κλειδιά της ευτυχίας για το Πόρτο Καρράς κρατάει η Deloitte. Tο due diligence που διενεργείται για λογαριασμό του Ιβάν Σαββίδη ολοκληρώνεται και οι εκτιμήσεις είναι ότι -εκτός απροόπτου- μέσα στις επόμενες 15-20 ημέρες θα κλείσει η συμφωνία για την πώληση της εμβληματικής ξενοδοχειακής μονάδας.

- Μπορεί ο κορονοϊός να ρίχνει τη σκιά του στις αγορές, αλλά το Χρηματιστήριο της Αθήνας είναι hot στον κόσμο των επενδύσεων. Η HSBC ολοκλήρωσε χθες μια τουρνέ στην Αθήνα που έκανε σε εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών οίκων που ήθελαν να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις στη χώρα. Κινητικότητα όμως έχουμε και εκτός συνόρων.

- Με συμμετοχή των Alpha Bank, Piraeus Bank, Motor Oil, OPAP, GEKTERNA/TERNA Energy, Mytilineos, Lamda, Fourlis, EXAE, TITAN πραγματοποιήθηκε χθες στο Παρίσι το ετήσιο Conference της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ. Το κλίμα ήταν τελείως διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι. Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για Mytilineos, OPAP, Fourlis, Gekterna αλλά και για τις τραπεζικές μετοχές, τις οποίες πριν από μερικούς μήνες αντιμετώπιζαν με κάποια επιφύλαξη.

- Οι εκπρόσωποι των θεσμικών που συμμετείχαν στο road show της Πειραιώς Χρηματιστηριακής έδειξαν να έχουν ατζέντα για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες κινήσεις. Η επιτυχία που είχε η εκδήλωση, φαίνεται και από την αυξημένη συμμετοχή καθώς έδωσαν το παρόν σημαντικά ονόματα όπως AXA, Amundi, Tocqueville, Amiral, Montoensuer Finance, Auris, Moneta, Carmignac, DNCA, GEFI, AXIOM κά.

- Σήμερα πραγματοποιείται η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Eurobank για την απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας, την έγκριση του σχεδίου διάσπασης, την τροποποίηση του καταστατικού της τράπεζας, την αλλαγή της επωνυμίας και την εκλογή νέων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

- Με 5 δισ. κόκκινα δάνεια στα χαρτοφυλάκια της σχεδιάζει η διοίκηση της Εθνικής να είναι στο τέλος του 2020 η τράπεζα, μετά την απόφαση όλες οι τιτλοποιήσεις που προγραμματίζονταν για το 2021 να γίνουν φέτος. Η Εθνική έχει μειώσει το μέσο κόστος καταθέσεων από το 0,70% στο 0,40%.

- Τα τρία ξενοδοχεία της Cyan Group στην Κρήτη –πέραν των δυο της Μαμιδάκης- που αγοράζει η Ηines -η οποία ήδη έχει αγοράσει στην Αθήνα εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων κά- αποδεικνύουν εμπράκτως ότι ο τομέας του real estate μαζί με την ενέργεια είναι αυτήν την περίοδο οι πιο ζωντανοί και δυναμικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας.