Βλ. Πούτιν: Ο Ερντογάν κρατάει το λόγο του

Βλ. Πούτιν: Ο Ερντογάν κρατάει το λόγο του

Την άποψη ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι κάποιος που κρατάει τον λόγο του, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο ζήτημα των S-400.

Χρησιμοποιώντας τις σχέσεις του με τον Ερντογάν ως παράδειγμα, ο Πούτιν είπε ότι οι δυο τους συχνά διαφωνούν, τονίζοντας ωστόσο ότι «συχνά διαφωνούμε πάνω σε κάποια θέματα με τον πρόεδρο Ερντογάν. Μερικές φορές ίσως να έχουμε και αντίθετες οπτικές. Αλλά είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του. Αν πιστεύει ότι κάτι είναι καλό για τη χώρα του, φτάνει μέχρι τέλους».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον των σχέσεων Ρωσίας και ΗΠΑ υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, ο Πούτιν σημείωσε ότι προσδοκά να επιλύσει τουλάχιστον ορισμένα από τα υπάρχοντα προβλήματα μαζί του.

«Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν συμμερίζεται πάντα τα συμφέροντα της Ρωσίας, αλλά συμπεριφέρεται σαν άνδρας» δήλωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα στοιχείο προβλεψιμότητας σε αυτό.

Συνέχισε τονίζοντας ότι συνεργάζεται με όλους προκειμένου να διασφαλίσει τα καλύτερα αποτελέσματα για τη Ρωσία. «Δεν υπάρχουν εύκολοι στην αντιμετώπιση ηγετών. Δεν υπάρχουν βολικοί ή άβολοι διαπραγματευτές. Υπάρχουν εθνικά συμφέροντα» σημείωσε.