Το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα στη Γ. Γ. Δημοσίων Έργων

Σάββατο 04 Αυγούστου 2018, 10:33
-A +A
Το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα στη Γ. Γ. Δημοσίων Έργων

Βίντεο από την επίθεση με μπογιές που πραγματοποίησαν χθες το βράδυ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, ανάρτησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Στην ανακοίνωσή της, που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση αναφέρει ότι συγκεκριμένη επίθεση πραγματοποιήθηκε για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς από την οποία έχασαν την ζωή τους 88 άνθρωποι.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «την Παρασκευή 3 Αυγούστου αποφασίσαμε να επιτεθούμε στο Υπουργείο Υποδομών στη διεύθυνση του υπουργικού γραφείου (...) Αποφασίσαμε να το πράξουμε για το κυριότερο και μεγαλύτερο έγκλημα του στην Ελλάδα, την εν μέρει συμμετοχή του στη δολοφονία δεκάδων (και δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός καθημερινά) συνανθρώπων μας στη Ραφήνα, στο Μάτι και στην Κινέττα στα τέλη Ιούλη». 

Και συνεχίζουν: «Όλοι συμφωνούν πως εάν υπήρχαν οι απαραίτητες υποδομές για εκκένωση των περιοχών και για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ο όλεθρος θα ήταν σίγουρα μικρότερος. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο καλύτερη θα ήταν οι μοίρα των ανθρώπων, όμως, είναι βέβαιο πως θα ήταν καλύτερη. Το κράτος, όπως σε κάθε έκτακτη για το ίδιο συνθήκη, επιλέγει να στρουθοκαμηλίζει. Προτιμάει για καθαρά πολιτικούς λόγους, να αποφεύγει τις ευθύνες του.Το δολοφονικό κράτος της Ελλάδας έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε μία από τις μαζικότερες δολοφονίες της χώρας»

«Οι ελλείψεις στις υποδομές υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Όσο εμπιστευόμαστε τη μοίρα μας σε κυβερνήσεις και σωτήρες κάθε είδους. Έμεις, δεν έχουμε παρά να δηλώσουμε την αμέριστη και αδιαμεσολάβητη αλληλεγγύη μας στου πυροπαθείς και τις οικογενειές τους», καταλήγει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα